سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تاکنون بیش از ۱۷۲ میلیون نفر در جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند که از این تعداد بیش از ۱۵۵ میلیون نفر آنها بهبود یافته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تاکنون یکصد و هفتاد و دو میلیون و چهارصد و شصت و شش هزار و هفتصد و سی و پنج نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد سه میلیون و هفتصد و هفت هزار و هشتصد و یک نفر بهبود یافته اند و یکصد و پنجاه و پنج میلیون و یکصد و بیست و دو هزار و نهصد و چهل و پنج نفر نیز بهبود یافته اند.
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه در گزارشی از پاریس تازهترین تحولات مربوط به همه گیری کووید-۱۹ را در جهان اعم از آمار جدید، تدابیر جدید و اتفاقات جالب توجه به شرح زیر اعلام کرد:
-۱۰۰ میلیون کارگر بیشتر در فقر
بنا بر اعلام سازمان ملل، همه گیری کووید-۱۹ که از ۱۷ ماه پیش شیوع پیدا کرد بیش از ۱۰۰ میلیون کارگر دیگر را در فقر فرو برده است، وضعیتی مرتبط با کاهش ساعات کاری و از بین رفتن فرصتهای شغلی.
هنوز تا تمام شدن بحران نیز زمان زیادی باقی مانده است، سازمان بین المللی کار در گزارش ماهانه خود هشدار داد وضعیت اشتغال زودتر از سال ۲۰۲۳ به سطح خود در قبل از همه گیری نخواهد رسید.
-فرانسه: واکسیناسیون برای ۱۲ تا ۱۸ سالهها
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با تبریک اینکه ۵۰ درصد افراد بزرگسال در این کشور دوز اول واکسن را دریافت کردند، گفت جوانان فرانسوی ۱۲ تا ۱۸ ساله میتوانند از ۱۵ ژوئن خود را در برابر کووید-۱۹ واکسینه کنند.
-واکسیناسیون برای ۱۲ تا ۱۵ سالهها در اسرائیل
در اسرائیل، واکسیناسیون به نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله با وجود «ارتباط احتمالی» بین واکسن فایزر/بیوان تک و موارد خفیف میوکاردیت (تورم ماهیچه قلب) در بین جوانان گسترش داده میشود. بیش از پنج میلیون از ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار اسرائیلی (۵۵ درصد جمعیت) دو دوز واکسن را دریافت کردند.
-کوواکس: دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار جمع آوری شد
سیستم کوواکس که برای توزیع عادلانه واکسنهای ضد کووید ایجاد شد، چهارشنبه دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار دیگر جمع آوری کرد، اما نبود دوزهای در دسترس همچنان مانع کار این سیستم شده است.
مبالغ جمع آوری شده در نشستی مجازی که به طور مشترک توسط ژاپن و استرالیا برگزار شد، به این سازمان امکان خرید یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دوز واکسن را برای کشورهای فقیر فراهم میکند.
-بایدن توزیع ۸۰ میلیون دوز واکسن را اعلام میکند
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا شاید از روز پنجشنبه طرحی را برای توزیع ۸۰ میلیون دوز واکسن ضد کووید در بین کشورهایی که به آن نیاز دارند با همکاری کوواکس اعلام خواهد کرد.
-بازیهای المپیک توکیو: مراکز واکسیناسیون در روآندا و قطر
کمیته بین المللی المپیک دو مرکز واکسیناسیون در قطر و روآندا برای شرکت کنندگان در بازیهای المپیک توکیو که نمیتوانند در کشور مبدأ خود واکسینه شوند، دایر کرد.
-کوبا در تماس با بیش از ۳۰ کشور در مورد واکسن هایش
مقامات بهداشتی کوبا چهارشنبه اعلام کردند کوبا با بیش از ۳۰ کشور در مورد پنج واکسن در دست ساخت خود در تماس است. مقامات کوبا خاطر نشان کردند هیچ قراردادی را که نتوانند به آن عمل کنند امضا نمیکنند.
ماریرا موری، معاون رئیس گروه داروسازی دولتی بیو کوبا فارما اعلام کرد: «کمبود شدید واکسن در جهان وجود دارد و هر روز ما درخواستهایی دریافت میکنیم.»
- «توافق جدید» برای آفریقا
حدود سی رهبر آفریقایی در مقالهای که روز چهارشنبه در روزنامه لوموند منتشر شد، درخواست کردند «توافق جدید» واقعی باید آغاز شود تا آفریقا امکان یابد بر بحران کووید-۱۹ فائق بیاید و از فاصله افتادن بین این قاره و قارههای دیگر جلوگیری شود.
این درخواست به ابتکار امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، ماکی سال رئیس جمهور سنگال، پل کاگامه رئیس جمهور روآندا و سیریل رامافوسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی مطرح شد.
-بازگشت مردم به ورزشگاهها در پرتغال
ورزشگاهها و محوطههای ورزشی در پرتغال با بهبود شرایط بهداشتی، از ۱۴ ژوئن میتوانند دوباره پذیرای تماشاچیان باشد البته با یک سوم ظرفیت.
-بیش از سه میلیون و ۶۸۰ هزار جان باخته کرونایی
بر اساس آماری که خبرگزاری فرانسه تا روز چهارشنبه ساعت ۱۰ به وقت گرینویچ از منابع رسمی جمع آوری کرده است، همه گیری کووید-۱۹ از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین به ظهور این بیماری اشاره کرد، جان دست کم سه میلیون و ۶۸۱ هزار و ۹۸۵ نفر را در جهان گرفته است.
پس از آمریکا با ۵۹۵ هزار و ۸۰۲ مورد مرگ و میر ناشی از کرونا، کشورهای برزیل با ۴۶۷ هزار و ۷۰۶ نفر، هند با ۳۳۵ هزار و ۱۰۲ نفر، مکزیک با ۲۲۷ هزار و ۸۴۰ نفر و پرو با ۱۸۴ هزار و ۵۰۷ مورد بیشترین آمار قربانیان کرونا را در جهان دارند.
این ارقام که بر مبنای آمار روزانهای است که از سوی مقامات ملی بهداشت اعلام میشود، عموما کمتر از حد واقعی است. این آمار بازنگریهایی را که بعدا توسط برخی سازمانهای آماری انجام شده است، در بر نمیگیرد.
سازمان جهانی بهداشت با در نظر گرفتن مازاد مرگ و میر که مستقیم یا غیرمستقیم مرتبط با کووید-۱۹ است، میگوید آمار واقعی دو تا سه برابر بالاتر است.