ترشی تابستانی جدید و خوشمزه
ترشیهای تابستانی جدید و خوشمزه، چگونه تهیه میشوند؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اگر جزو طرفداران ترشی خانگی هستید، طرز تهیه ترشیهای فصل با انواع میوه را بدانید.
ترشیها در همه سفرههای ایرانی نقش پر رنگی دارند و چاشنی غذا محسوب میشوند. یک پیاله ترشی کنار غذا، اشتها و ذوق غذاخوردن در شما را تشدید خواهد کرد. میوههای تابستانی از تنوع بالایی برخوردار هستند و میتوانید انواع ترشی تابستانه را درست کنید.
طرز تهیه ترشی تابستانی
دنیای خوشمزه ترشیها پر از تنوع و زیبایی است که بعضی از آنها مثل ترشی آلبالو، ترشی گیلاس، ترشی انجیر، ترشی انگور و ترشی گوجه سبز را در این بخش آموزش میبینید.
ترشی گوجه سبز
مواد لازم:
گوجه سبز ۱ کیلو
شکر ۲۵۰ گرم
سرکه ۲ پیمانه
دارچین ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
سرکه، دارچین و شکر را داخل ظرفی میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا بجوشد. پس از جوشیدن، گوجه سبز را به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا یکی دو جوش بخورد.
سپس، از روی حرارت برداشته تا خنک شود و آن را درون ظرف مد نظر که بیشتر از ظروف شیشهای استفاده میشود، میریزیم، درب آن را میبندیم و در جای خنک قرار میدهیم. ترشی پس از چند روز آماده استفاده است.
ترشی گیلاس
مواد لازم:
گیلاس ۲ کیلو
فلفل سبز ۲۰۰ گرم
سرکه به اندازه لازم
ترخان به مقداری
نمک به اندازه لازم
طرز تهیه:
گیلاسها را پس از شستشوی کامل درون ظرفی مناسب که همان ظرف ترشی شما است بریزید و لابهلای آن ابتدا ترخان و کمی فلفل قرار دهید و سپس، سرکه و نمک را خوب، حل و به آن اضافه کنید. ترشی را در جای خنک قرار دهید تا جا بیافتد.
ترشی انگور
مواد لازم:
طرز تهیه: انگور سفید ۲ کیلوگرم
سرکه ۲ لیوان
نمک ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
انگورهای شسته شده را در ظرف مد نظر بریزید و سپس، سرکه و نمک را بجوشانید و روی آن بریزید. طوریکه سرکه روی مواد را کاملا بپوشاند. در ظرف را ببندید و در جای خنک قرار دهید تا ترشی شما خوب جا بیافتد.
ترشی انجیر
انجیر ۲ کیلو گرم
شکر ۷۵۰ گرم
آب ۱ لیوان
دارچین ۱ قاشق غذاخوری
سرکه به اندازه لازم
طرز تهیه:
شکر، سرکه، آب و دارچین را در ظرفی جوشانده و انجیرهای شسته شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد چند جوش بخورند. مواد را از روی حرارت برداشته و ۲۴ ساعت کنار بگذارید و این کار را ۳ روز تکرار کنید و روز سوم مواد را داخل ظرف مناسب ریخته و در جایی خنک قرار دهید تا ترشی خوب جا افتاده شود.
ترشی آلبالو
مواد لازم:
آلبالو ۱ کیلوگرم
نمک و سرکه به اندازه کافی
آلبالو را تمیز کرده، در صافی ریخته و مقداری به آن نمک می زنیم. چند ساعت میگذاریم بماند و بعد آلبالو را در ظرفی دهان گشاد ریخته و ظرف را پر از سرکه میکنیم. در ظرف را محکم میبندیم و در جای خنک میگذاریم.
فواید ترشی هویج
هویج، سرشار از کاروتنوئیدها است. در نتایج چند بررسی، رژیمهای سرشار از کارتنوئیدها، با کاهش خطر بیماریهای قلبی ارتباط مستقیم دارند. هویج همچنین جهت درمان فشار خون بالا، کلسترول بالا، کبد و مشکلات پوستی و چین و چروک نیز مفید است.
فواید ترشی کلم
کلم، غنی از مواد معدنی، بهخصوص پتاسیم و ویتامین A ،B6 و C است و بهعنوان یک ماده مقوی و جهت کمک به هضم، مورد استفاده قرار میگیرد.
فواید ترشی خیار
میوه خیار، مقوی جهت تحریک معده جهت هضم است. حاوی اوره، پپتیداز، پروتئاز و ویتامین A ، B و C است. خیار میتواند جهت درمان مشکلات پوستی، تورم و چین و چروک، استفاده شود. خیار، بهعنوان خنککننده و آبرسان نام برده میشود.
فواید ترشی بادمجان
بخش بسیاری از آن، حاوی پتاسیم و فسفات است. جهت درمان روماتیسم، بیماریهای قلبی عروقی، چاقی، کلسترول بالا و یبوست، استفاده میشود.
همچنین، کمککننده هضم، آبرسان، تسکیندهنده و آرامبخش، موجب کاهش زخم معده و محرک خوب کبد و روده است.
فواید ترشی سیر
سیر، به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکند، زیرا آنتیبیوتیک قوی است. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده که سیر، حاوی ویتامین A ، B۱ ، B۲ و C است.
فواید ترشی فلفل سبز
فلفل سبز، کمکالری و تقریبا بدون چربی و غنی از مواد مغذی است که میتواند سلامت شما را افزایش دهد. از جمله ویتامینهای موجود در آن A ، C و K هستند که جهت درمان آسم، لثههای ملتهب، روماتیسم و زخم، استفاده میشوند.