به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه فرانس ۲۴؛ در نهایت رقابتهای جام ملتهای آمریکای جنوبی موسوم به کوپا آمریکا (Copa América) در برزیل برگزار خواهد شد.
برزیل اعلام کرد میزبان این رقابتها خواهد بود. رقابتهای جام ملتهای آمریکای جنوبی قرار است روز ۱۳ ژوئن آغاز شود.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که ابتدا کلمبیا و سپس آرژانتین به دلایل اجتماعی و بهداشتی به ویژه به علت اوج گرفتن موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشورهایشان از میزبانی این رقابتها کنار کشیدند. این در حالی است که با توجه به اوضاع سلامت در برزیل، تصمیم این کشور برای برگزاری رقابتهای فوتبال تردیدآمیز است و نگرانیهایی را در پی داشته است.
کورالی انل، خبرنگار شبکه در گزارش خود گفت: برزیل به تردیدها در مورد محل برگزاری رقابتهای جام ملتهای آمریکای جنوبی پایان داد. قرار است از ۱۳ ژوئن این رقابتها در برزیل برگزار شود. ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل که به سوء مدیریت در بحران همه گیری متهم است، اعلام کرد در حال حاضر دست کم چهار ایالت از ۲۷ ایالت برزیل آماده میزبانی این رقابتها هستند.
شبکه فرانس ۲۴ در ادامه بخشی از اظهارات رئیس جمهور برزیل را پخش کرد.
ژائیر بولسونارو گفت: "برزیل میزبان رقابتهای کوپا آمریکا خواهد بود. ما از طریق توافق با فرمانداران ایالات، محل رقابتها را انتخاب کردیم. تا کنون فرمانداران چهار ایالت برازیلیا، ریو دو ژانیرو، ماتو گروسو (Mato Grosso) و گوییاس (Goiás) موافقت خود را با برگزاری این رقابتها اعلام کرده اند".
این رقابتها بدون حضور تماشاچی برگزار خواهد شد. آرژانتین و کلمبیا میزبان آغازین این رقابتها بودند و قرار بود با همکاری مشترک خود این مسابقات را برگزار کنند. اما ۲۱ ماه مه بوگوتا به علت اوج گیری اعتراضات اجتماعی که کلمبیا را به لرزه درآورد، کناره گیری خود را از برگزاری این رقابتها اعلام کرد. ۱۰ روز پس از آن نیز آرژانتین از برگزاری این رقابتها کناره گیری کرد. آرژانتین افزایش موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ را علت این اقدام بیان کرد. با این حال برزیل نیز از بحران سلامت جان سالم به در نبرده است.
خوزه دیوید اوربائز بریتو، مختصص بیماریهای عفونی در ریو دو ژانیرو برزیل گفت: "آرژانتین و کلمبیا در خصوص همه گیری وضعیت بهتری نسبت به ما دارند. هیچ واژهای برای توصیف این جنون و میزبانی رویدادی در این سطح در کشور ما وجود ندارد".
برزیل با بیش از ۴۶۰ هزار جان باخته کرونایی، دومین کشور جهان است که به شدت تحت تأثیر همه گیری کووید-۱۹ قرار گرفته است. آمار قربانیان در این کشور بسیار بالاست. مردم برزیل هر روز بیش از گذشته رئیس جمهور کشور را در این زمینه مقصر میدانند؛ چرا که بولسونارو شدت و وخاومت همه گیری همچنان دست کم گرفته است. از یک ماه پیش تا کنون کمیسیون تحقیقاتی پارلمان برزیل در تلاش برای روشن کردن موضوع مدیریت دولت در این بحران است.