عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: وقتی فیلم مستند آقای همتی با فاصله ۲۰ دقیقه با زمان پخش به دبیرخانه ستاد انتخابات صدا و سیما رسید یعنی عزم و ارادهای برای پخش آن وجود نداشت.
آقای احسان قاضی زاده هاشمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره جزئیات مربوط به پخش نشدن فیلم مستند تبلیغاتی این نامزد ریاست جمهوری گفت: برای پخش مستندهای تبلیغاتی موعد قانونی در قالب دستورالعمل به نامزدها ابلاغ شده است که باید در آن موعد، فیلمهای مستندشان را به این کمیسیون ارائه کنند.
وی ترکیب کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری را شامل دو نماینده از دولت شامل وزیر کشور و نماینده تام الاختیارش، دادستان کل کشور یا نماینده تام الاختیارش، رئیس رسانه ملی یا نماینده اش و عضوی از شورای نظارت بر صدا و سیما برشمرد.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: تصمیمات در این کمیسیون به طور جمعی گرفته میشود و تصمیمات فردی نیست و فیلم مستند آقای همتی ۲۰ دقیقه به ساعت ۲۰ دیشب یعنی ۲۰ دقیقه قبل از زمان پخش آن از سیما به دبیرخانه ستاد انتخابات واصل شد در حالی که طبق ضوابط حداقل باید سه ساعت قبل از زمان پخش آن به رسانه ملی ارائه میشد.
وی افزود: حتی آماده سازی فنی این فیلم حدود یک ساعت طول میکشید، اما این مستند خارج از زمان پیش بینی شده پخش آن که برای همه نامزدها به طور مساوی در نظر گرفته شده است ارائه شد و امکان آماده سازی فنی آن هم وجود نداشت.
عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفت: به همین علت تصمیم کمیسیون بر این شد که این فیلم به علت دیر رسیدن به سازمان صدا و سیما پخش نشود.
آقای قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این که آیا تصمیمات کمیسیون براساس رأی گیری است؟ اظهار داشت: تمام تصمیمات این کمیسیون مبتنی بر رأی گیری است و درباره زمان پخش نهایی مستند نامزدهای ریاست جمهوری نیز طبق رأی گیری مقرر شد که در ساعت ۲۰ باشد و آماده سازی فنی آن نیز حدود یک ساعت به اقدامات فنی نیاز دارد.
وی افزود: تصمیم در این کمیسیون پنج نفره تصمیم جمعی است و مبتنی بر تصمیم فردی اعضا نیست.
آقای قاضی زاده هاشمی درباره ترکیب رأی گیری دیشب کمیسیون در خصوص تأخیر در ارائه مستند آقای همتی تصریح کرد: کسانی که حتی آقای همتی فکر میکنند قرابت فکری نزدیک تری به او دارند نظرشان بر این نبود که این مستند با توجه به دیررسیدنش در آن ساعت پخش شود.
وی در پاسخ به ادعای کسانی که القا میکنند صدا و سیما در این خصوص اعمال نظر کرده است، گفت: صدا و سیما فقط یک رأی از پنج رای کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری را دارد.
عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری افزود: تصمیم گیری درباره هر اقدامی در این کمیسیون حداقل با سه رأی لازم الاجراست.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: تصمیم گیری درباره ضوابط ارائه مستندهای تبلیغی نامزدهای ریاست جمهوری از قبل به ستادهای آنان ابلاغ شده است و آنان مطلع بودند.
وی اعمال ضوابط و دستورالعملهای کمیسیون را برای همه نامزدهای ریاست جمهوری لازم الاجرا دانست و افزود: آنان باید توجه داشته باشند که مستندهای ارائه شده باید از نظر فنی هم آماده شود و زمان لازم را برای این کار باید در نظر بگیرند.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: اگر زمان پخش دیگری به پخش این مستند داده شود عدالت، برابری و مساوات را از بین میبرد و اگر اقدامی برای هر یک از نامزدها در این گونه مواقع صورت گیرد باید برای هر هفت نامزد انجام شود.
وی افزود: وظیفه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، تضمین یکسان، برابر و عادلانه میان هر هفت نامزد انتخابات است.
عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا زمان جایگزینی برای پخش مستند آقای همتی در نظر گرفته شده است؟ گفت: خیر، زمان پخش مستند برای هر نامزد ریاست جمهوری یک بار است و بازپخش ندارد وی طبق جدول بعدی که زمان پخش مستند دوم مشخص است طبق ضوابط میتواند مستندش را آماده و ارائه کند.
آقای قاضی زاده هاشمی همچنین با تاکید بر لزوم قانون مداری نامزدهای ریاست جمهوری تاکید کرد: قانون صراحت دارد و همه باید به آن پایبند باشند ما میثاقی بستیم که هر هفت نامزد فارغ از نوع گرایش آنان برای ما محترمند و همه آنان از ضوابط اطلاع دارند پس طبق تعهد همگانی میتوانیم انتخاباتی اخلاق مدارانه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: بعضی از مطالب و سخنان را خیلی اخلاق مدارانه نمیدانیم اگر چارچوبی که برای همگان ترسیم شده است مبنای کار قرار دهیم قطعاً در مسیر به درستی پیش میرویم.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: اعضای بررسی کمیسیون تبلیغات ریاست جمهوری از نهادها و مجموعههای مختلفی هستند و خرد جمعی بر این کمیسیون حاکم است و خرد فردی بر آن حاکم نیست و این خرد جمعی ضوابط را به همگان اعلام کرده است.
وی بار تاکید کرد: هیچ نامزدی نمیتواند خودش را ممتاز و مستثنا بداند یا بگوید که باید مستثنا از دیگران باشد اگر چنین استثنایی برای هر نامزد در نظر گرفته شود شاهد هرج و مرج در برنامه ریزی برای برنامههای انتخاباتی خواهیم بود که این به زیان کل نامزدهاست و سبب اعتراض دیگر نامزدها خواهد شد.