واحدهای بزرگ دام صنعتی در استان البرز به لحاظ تولید شیر بالاترین سرانه تولید کشور را به خود اختصاص داده اند.
«اول ماه ژوئن میلادی مصادف با ۱۲ خرداد به پیشنهاد سازمان جهانی خواروبار (FAO) و با اعلام سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی شیر در نظر گرفته شده است».
احمد اکبریان، آب و هوای مناسب استان، خوراک و ژنتیک خوب دام های این استان را دلیلی بر احراز این رتبه ها دانست و اظهار داشت: استان البرز سه دهم عرصه کشور را به خود اختصاص داده در حالیکه پنج درصد شیر خام کشور را تولید می کند.
وی گفت: کیفیت شیر خام تولیدی در این استان به حدی مطلوب است که کارخانجات برند لبنی کشور خواهان دریافت و خرید شیر از این استان می باشند.
اکبریان با بیان اینکه روزانه ۱۲۰۰ تن شیر خام در واحدهای صنعتی و سنتی استان تولید می شود، افزود: این استان با تامین نهاده های صنعتی و سنتی توانسته تداوم تولید را داشته باشد.
وی میزان سرانه مصرف شیر در استان را همچون کشور پایین دانست و اظهار داشت: متاسفانه سرانه مصرف شیر در کشور زیر ۱۰۰ لیتر در سال برای هر یک نفر می باشد که با برنامه ریزی و فعالیت های ترویجی در صدد ارتقای این عدد به بالای ۱۰۰ هستیم.
رییس هیات مدیره اتحادیه دامداران استان البرز در خصوص مزایای مصرف شیر و دیگر فراورده های لبنی، گفت: مواد لبنی علاوه بر کاهش بیماری های متابولیک، قلبی و عروقی و اسکلتی علاوه بر اینکه یک دارو به شمار می رود یک غذا نیز می باشد.
وی خاطرنشان کرد: تمام دنیا بر روی مصرف و تداوم مصرف شیر از نوزادی و کودکی تا کهنسالی تاکید دارند.
اکبریان افزود: از میزان شیر تولیدی در استان روزانه حدود یک چهارم آن در البرز باقی مانده و مابقی آن از طریق دو یا سه ایستگاه جمع آوری شرکت های پگاه و کاله به خارج از استان می رود و پس از فراوری و تبدیل آن به دیگر فراورده های لبنی بخشی از آن به البرز بازمی گردد.
وی اظهار داشت: همچنین در البرز کارخانجات برند لبنی همچون پاکبان و دامداران مستقر می باشد.
اتحادیه دامداران استان البرز متشکل از ۱۰ تعاونی و ۵۰۰ بهره بردار می باشد.
در استان البرز حدود یک هزار واحد صنعتی و سنتی دامداری با حدود ۱۱۰ هزار راس دام سنگین فعال می باشند.