رئیسجمهور با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: تنها از طریق اخذ رای و مشارکت مردم میتوان کشور را اداره کرد و این همان نظر و راه حل مورد تاکید امام راحل است.
وی با بیان اینکه در مجلس دوران مشروطه مشاهده میکنیم که با انتخابات و رفتن مردم پای صندوق، شهید مدرس انتخاب میشود افزود: در انقلاب اسلامی یکی از ثمرات مهم این بود که مردم پای صندوقهای رای حاضر شدند و راه حلی که امام برای اداره کشور مطرح کردند از طریق انتخابات توسط مردم و رای گیری بود و اینکه میزان رای ملت است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شعار اصلی امام، اداره کشور از طریق صندوق اخذ رای بود گفت: نباید از امام فاصله بگیریم و باید روز به روز به نظر امام نزدیک شویم.
آقای روحانی ادامه داد: امام مبنای اینکه مردم نقش اصلی و تعیین کننده در قدرت و اداره کشور را دارند در جمهوری اسلامی بنیان گذاشتند و به همین دلیل هم خیلیها در آن زمان مخالف بودند.
وی با اشاره به اینکه در ۲۲ بهمن ۵۷ انقلاب به پیروزی رسید و ۱۰ فروردین سال ۵۸ یعنی ۴۷ روز بعد مردم پای صندوقهای رای رفتند گفت: همه پرسی در سراسر کشور برگزار شد و برخیها هم هر چند از کلمه همه پرسی خوششان نمیآید، اما اساس نظام ما از همه پرسی آغاز شد و نظام جمهوری اسلامی مورد تایید و تصویب بیش از ۹۸ درصد مردم قرار گرفت.
رئیس جمهور تصریح کرد: کدام نهضت است که در یک سال پنج انتخابات مهم و همه پرسی برگزار کند؟ دو بار مردم در همه پرسی و سه بار در انتخابات شرکت کردند یک بار همه پرسی برای نظام جمهوری اسلامی ایران و یکبار برای همه پرسی بعد از نهایی شدن قانون اساسی بود.
آقای روحانی افزود: در همان سال انتخابات خبرگان اول، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی هم در اسفند ماه برگزار شد.
وی با اشاره به پنج بار حضور مردم در پای صندوقهای رای گفت: این حضور نشان داد انقلابی که در همان اوایل مردم را ۵ بار پای صندوق رای دعوت میکند یعنی امام میخواهد بگوید مسیر و اداره کشور ما از همین طریق است و با آرای مردم میتوان کشور را اداره کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: از این مسیر و راه امام که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است و بر حضور اکثریت در پای صندوقهای رای تاکید دارند نباید خارج شویم.