رئیس جمهور با اشاره به رای ندادن اعضای مجلس خبرگان رهبری به اداره کشور از طریق شورای رهبری گفت: در جلسه خبرگان در عصر روز ۱۴ خرداد؛ شورایی بودن رهبری رای نیاورد و نقطه جدیدی در تاریخ سیاسی کشور رقم خورد.
رئیس جمهور گفت: در صبح ۱۴ خرداد مردم از رحلت امام (ره) مطلع شدند و غم سراسر کشور را فراگرفت، اشک از گونههای مردم سرازیر شد، اما علی رغم آن غم و سوگ بزرگ، یک متانت و طمانینه، سکینه و وقاری خداوند بر قلوب مردم حاکم کرده بود.
آقای روحانی افزود: در کشوری که رهبر و بنیانگذار آن از دنیا میرود تصور ایجاد یک به هم ریختگی و آشوب و ناامنی وجود دارد، اما در ۱۴ خرداد سال ۶۸ سراسر کشور آرام بود که از عجایب تاریخ انقلاب اسلامی است و نشان میدهد که مردم ما چقدر باعظمت بودند آن هم در شرایطی که هنوز با عراق به آتش بس واقعی نرسیده بودیم و نیروهای ما و عراق در مرزها مستقر بودند و همان روز ما احتمالاتی (برای ایجاد درگیری دوباره) میدادیم.
رئیس جمهور گفت: در هیچ کجای کشور ندیدیم که بدخواهان نفوذ یابند و کاری انجام دهند و فقط آه و حسرت و اشک در ماتم حضرت امام (ره) بود.
آقای روحانی با اشاره به جلسه مجلس خبرگان رهبری در عصر روز ۱۴ خرداد سال ۶۸ تصریح کرد: در مجلس خبرگان تصمیم بسیار مهم و تاریخ سازی انجام شد که متاثر از هدایتهای قبلی امام راحل و لطف و عنایت خداوند بود.
رئیس جمهور گفت: قبل از رای گیری نهایی برای مقام معظم رهبری به عنوان رهبر انقلاب در زمان تنفس جلسه خبرگان رهبری من با ایشان در مجلس سابق صحبت میکردیم و بحث این بود که در شورای رهبری چند نفر باشند.
آقای روحانی افزود: بیشتر ذهنها و فکرها بر این بود که سه یا پنج نفر به عنوان شورای رهبری انتخاب میشوند و پس از پایان تنفس و از سرگیری جلسه مجلس خبرگان، شورایی بودن رهبری رای نیاورد و نقطه جدیدی در تاریخ سیاسی کشور رقم خورد.
رئیس جمهوری گفت: حالا باید اعضای مجلس خبرگان رهبری روی یک نفر اجماع میکردند که نیاز به دو سوم آراء داشت و این کار در زمان کوتاهی انجام شد.