سرمربی سابق تیم ملی تکواندو از نگرانی خود درباره مصدومیت تکواندوکار المپیکی و نبود پشتوانه سازی مناسب برای تیم ملی گفت.
وی افزود: حضور هادی پور در مسابقات آسیایی مشکل ساز میشود، با اینکه او حدود یک سال از مسابقات دور بود و در شرایط عادی به حضور در یک مسابقه نیاز دارد، اما با پارگی رباط ACL کمترین فشار روی زانوی او یعنی تشدید مصدومیت و از دست رفتن المپیک.
هادی پور برای المپیک حفظ شود
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو گفت: به نظرم آرمین فقط باید برای المپیک در "پر قو" حفظ شود تا از شانس مان در المپیک استفاده کنیم. اگر اتفاقی برای او در مسابقات آسیا بیفتد، با توجه به نزدیکی المپیک این مسابقات را از دست میدهد.
وی افزود: در حال حاضر اطلاعات خوبی از نحوه تمرینات ملی پوشان ندارم، اما چیزی که از سرمربی و تکواندوکاران شنیده ام، هادی پور پا به پای سایرین آماده میشود.
مشکلات ایران در رده بندی المپیکی
بی باک با اشاره به کمبود تکواندوکاران ایرانی در اوزان المپیکی، گفت: متاسفانه در وزن ۵۸ کیلوگرم غیر از آرمین هادی پور تکواندوکار دیگری در رده بندی المپیکی نداریم. وضعیت تکواندو ایران در رتبه بندی وزن منهای ۸۰ کیلوگرم هم نامناسب است، اما در وزن منهای ۶۸ کیلوگرم چند تکواندوکار در این رده بندی داریم.
نگرانی برای سنگین وزنها
وی افزود: در وزن به اضافه ۸۰ کیلوگرم فقط سجاد مردانی را در رنک داریم که با توجه به شرایط سنی اش در خوش بینانهترین حالت تا سه سال دیگر میتوانیم از او در تیم ملی استفاده کنیم.
سرمربی تیم ملی تکواندو با اشاره به حضور سعید رجبی در سنگین وزن، گفت: رجبی در اردوها حضور ندارد و وضعیت رتبه او هم باتوجه به صعود رقبایش افت میکند. حضور مردانی و رجبی برای این وزن کافی نیست و باید سرمایههای بیشتری را وارد مسابقات و رده بندی المپیکی کنیم.
برای پشتوانه سازی کاری نکردیم
سرمربی تیم ملی تکواندو با تاکید بر مسئله پشتوانه سازی برای تیم ملی، افزود: غیر از مسابقات جایزه بزرگ نگران رقابتهای جهانی هم هستم، با توجه به جامعه آماری موجود در این مدت برای پشتوانه سازی کار بزرگی انجام نشده است.
وی گفت: در زمان همکاری بیژن مقانلو و بنده در تیم ملی، به لحاظ پشتوانه سازی نسبت به حالا شرایط بهتری داشتیم، چون تکواندوکاران جوانی به تیم ملی راه یافتند، اما از این موضوع فاصله گرفته ایم.
بی باک افزود: با توجه به نزدیکی المپیک نمیخواهم برای تیم ملی حاشیه سازی کنم، اما المپیک هم مثل هر مسابقهای تمام میشود، ماموریت ما فقط المپیک نیست، باید آینده نگری داشته باشیم و برای هر وزن پشتوانه سازی کنیم.
وی به همه گیری کرونا و تعطیلی مسابقات در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: این زمان بهترین فرصت تربیت تکواندوکاران و برطرف کردن ایرادهای فنی آنها بود، که ضعیف عمل کردیم، در حالیکه قبلا با وجود فشردگی مسابقات مختلف بین المللی، فرصتی برای رفع نقاط ضعف ورزشکاران را نداشتیم.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو در خصوص استفاده از ظرفیتهای موجود در کشور، افزود: خیلی از مربیان و قهرمانان حالا در خانه مانده اند و هیچ ارتباطی با جامعه تکواندو ندارند. برای اینکه سوء تعبیر نشود، اسمی نمیبرم، اما تکواندو فقط تیم ملی بزرگسالان نیست، باید به تیمهای امید، نوجوانان و خردسالان هم توجه کنیم.
لزوم تشکیل تیم امید
وی گفت: بارها از تشکیل تیم امید صحبت شد، اما اتفاقی رخ نداد. زمان طلایی یک سال گذشته را از دست دادیم و بی تعارف در این زمینه سستی کردیم، چون فقط نگاهمان برای المپیک است که کار اشتباهی است، در حالیکه تشکیل تیم امید پشتوانهای برای تیم ملی است.
بی باک با اشاره به ظرفیتهای فنی بالای تکواندو ایران، افزود: ۲ بار قهرمان جهان شده ایم، عناوین مختلفی کسب کرده ایم و حیف است که از این ظرفیتها برای آینده تیم ملی استفاده نکنیم.
وی به رقابتهای اروپایی اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری اروپاییها در رقابتهای این قاره به خوبی دیده شد. تکواندوکاران جوان و مستعد زیادی در این پیکارها دیده شدند که برای آسیا نگران کننده است، چون با وجود تیمهای قدرتمند کره جنوبی، ایران، چین تایپه و ازبکستان انتظارات از این قاره بیشتر است.
آمادگی روانی شرط موفقیت
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو موفقیت ورزشکاران را در گرو آمادگی روانی آنها دانست و افزود: یک تیم برای موفقیت در المپیک نیاز به شاخصهای زیادی دارد و اولین موضوع هم همبستگی روحی بالا است و اینکه سطح توقع و فشار روی ورزشکاران را کم کنیم تا بتوانند با اوج آمادگی در مسابقات شرکت کنند.
وی گفت: نباید این مسیر را برای ورزشکار پیچیده کرد و باید هرچه سادهتر آنها را به لحاظ روانی با جو المپیک آشنا کنیم تا بهترین نتیجه را بگیرند.
اختلاف در هر تیمی وجود دارد
بی باک به پایان همکاری بسحاق مربی تیم ملی اشاره کرد و افزود: مشکل در هر خانواده وجود دارد و تصمیم ادامه همکاری با هر فردی برعهده کادر فنی و فدراسیون است. سرمربی تیم ملی تشخیص میدهد که تغییر باید ایجاد شود، حتی اگر این تصمیم یک هفته قبل از اعزام باشد، چون در نهایت این سرمربی است که پاسخگوی عملکرد تیم ملی خواهد بود.
وی گفت: امیدوارم بازیهای المپیک صد درصد برگزار شود، چون انجام نشدن آن نسل سوزی بزرگی برای همه دنیا و همه رشته هاست.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو افزود: باید به المپیکیها روحیه بدهیم و برای موفقیت برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم، بیش از هر چیزی موفقیتِ ورزش موجب شادی دل مردم میشود.