معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران گفت: میزان بارندگی در مازندران در مقایسه با مدت مشابه سال زراعی قبل ۳۵ درصد کاهش داشته است.
او با تاکید بر اینکه بسیاری از نقاط روستایی و شهری مازندران با مشکل جدی کمآبی در فصل گرما رو به رو میشوند، افزود: افزایش دما در ماههای اخیر موجب ذوبشدن ذخایر برفی گردیده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با هشدار احتمال وقوع بحران خشکسالی در استانهای شمالی، خاطرنشان کرد: میزان آورد رودخانههای استان مازندران حدود ۶۷ درصد نسبت به مشابه فصل زراعی قبل کاهش داشته است.
رازجویان با بیان اینکه در فصل کشت برنج باید شاهد مدیریت خروج آب از سدهای استان باشیم، تصریح کرد: با همکاری کشاورزان و جلوگیری از کشت دوم در بعضی از اراضی استان به مدیریت بحران کمآبی کمک خواهد شد.
او ادامه داد: با توجه به هشدارهای انجام داده شده، کشاورزان مازندران از کشت دوم در حدود هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان صرفنظر کردند که این اقدام جای تقدیر دارد.
معاون استاندار مازندران افزود: جهت تغییر کشت باید به کشاورزان اطلاعرسانی درستی انجام شود لذا ضمن حمایت از کشاورزان با خریدتضمینی محصولات کشاورزان باید شاهد تغییر کشت در بسیاری از اراضی استان باشیم.
رازجویان به تمام دستگاههای اجرایی تاکید کرد با مدیریت مصرف آب به خروج استان از بحران کمآبی کمک کنند.
معاون استاندار مازندران، مردم استان را به صرفهجویی در مصرف آب دعوت کرد و افزود: با اجتماعی کردن بحث صرفهجویی آب و فرهنگسازی در جامعه میتوان بسیاری از مشکلات کمآبی را کاهش داد.
او با اشاره به اهمیت جمعآوری چاههای آب غیرمجاز، اظهار داشت: در بحث کنترل مصرف آب، هوشمندسازی چاهها و قطع برق چاههای غیرمجاز در دستور کار قرار بگیرد.
رازجویان ادامه داد: بسیاری از مردم تصور میکنند که استان مازندران به دلیل سرسبزی، هیچگونه مشکل کمآبی نداشته باشد در صورتیکه مازندران با این بحران مواجه شده لذا تمام مدیران دستگاههای اجرایی جهت سازگاری با کمآبی اقدامات اساسی را انجام دهند.