چین امیدوار است روابطش را با اروپا گسترش دهد.
وانگ از ۲۹ تا ۳۱ ماه مه (۸ تا ۱۰ خرداد) با وزرای امور خارجه صربستان، لهستان، مجارستان و ایرلند دیدار کرد.
صربستان، لهستان و مجارستان اعضای «سیای ای سی» (CEEC) هستند که یک چارچوب همکاری بین چین و ۱۷ کشور اروپای مرکزی و شرقی است.
این سازوکار از زمان تاسی در ۹ سال پیش، نتایج پرباری داشته است. لیتوانی اخیراً با اشاره به نقضهای حقوق بشر در منطقه سین کیانگ چین، از چارچوب ۱+۱۷ خارج شده است. برخی نیز از چین به دلیل استفاده از این چارچوب برای گسترش نفوذ ژئوپلیتیک خود، انتقاد کرده اند. وانگ یی به این اظهار نظرها پاسخ داد.
وی گفت: همکاری چین-سیای ای سی متعهد به تقویت توسعه شتابان کشورهای اروپای مرکزی و شرقی، تقویت یکپارچگی اروپا و تزریق نیروی جدید به روابط چین-اتحادیه اروپا است. همکاری چین-سیای ای سی نیازهای واقعی، نیروی داخلی و ارزش منحصر به فرد دارد.
وانگ با اشاره به اینکه این همکاری باعث توسعه متوازن اروپا در کل و یکپارچگی سریعتر اروپاست، تاکید کرد همکاری چین-سیای ای سی باید از اصول بازار و معیارهای اتحادیه اروپا و اصل احترام گذاشتن به شرکت کنندگان و دستیابی به اجماع، ایجاد همکاری باز بیشتر و اعطای منافع آن به همه طرف ها، پیروی کند.
وی با تاکید بر اینکه چین و اروپا شریک و نه رقیب هستند، گفت توسعه کشورهای اروپای مرکزی و شرقی با سه موتور به حرکت در میآید که عبارتند از نیروی اصلی روابط دوجانبه، همکاری چین-اتحادیه اروپا و همکاری چین-سیای ای سی.
وزیر امور خارجه چین افزود: [نیروی اصلی روابط دوجانبه]به همراه همکاری چین-اتحادیه اروپا و همکاری چین-سیای ای سی مانند سه موتور هستند و میتوانند توسعه را به طور مشترک، تقویت کنند. پس چرا این کار را انجام ندهیم؟
وانگ و همتایان اروپایی اش طی سه روز دیدار، زمینههای مختلف گسترش روابط را بررسی کردند. به عنوان مثال، چین امیدوار است همکاری کیفی در زمینه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال را با صربستان گسترش دهد؛ و ایرلند اعلام کرد خواستار سرمایه گذاری بیشتر چین و صادرات بیشتر محصولات کشاورزی به چین است.