جهاد کشاورزی گیلان موفق شد برای نخستین بار در گیلان میوه بلوبری تولید کند.
الماسی با اشاره به اینکه در حال حاضر تکثیر این گیاه فقط در مراکز تحقیقاتی از طریق کشت بافت انجام میشود گفت: در حال حاضر موفق شدیم ۸ هزار نهال بلوبری را تکثیر کنیم که خوشبختانه این درختان به مرحلهی میوه دهی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه بلوبری ارزش اقتصادی بالایی دارد، تصریح کرد: هر کیلوگرم بلوبری به قیمت یک میلیون تومان در بازار عرضه میشود.
از این میوه علاوه بر استفاده به صورت خام، در تولید مربا، ژله، دسر و نوشیدنی هم استفاده میشود.
بلوبری سرشار از فلاونوئیدها ، تانن ها، اسیدهای فنولیک و آنتوسیانین است و با داشتن فیبر فراوان، تانن ها، آنتوسیانین ها، ویتامین C، اسیدهای چرب امگا ۳، کارتنوئیدها و مواد معدنی، ارزش غذایی بالایی دارد.
مطالعات نشان میدهد که بلوبری به دلیل وجود ترکیبات زیستی فعال به ویژه آنتوسیانین ها، نقش بسیار سودمندی در سلامتی دارند.