سطح زیرکشت محصولات بهاره در چهارمحال و بختیاری ۲۵ درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزچهارمحال و بختیاری، معاون بهبودتولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان گفت:با توجه به تشدیدخشکسالی وکاهش بارش وکمبود منابع آبی دراستان، امسال سطح زیرکشت سیب زمینی به عنوان یک محصول راهبردی و غذایی در استان ۲۰ درصد کاهش مییابد.
حسین برزگرافزود:کشت برخی ازمحصولات راهبردی مانند سیب زمینی، گندم وعلوفه مورد نیاز دام باید اولویتبندی شودودرحد نیاز کشت و تولید شودو به جنبه تجاری این محصولات توجه نشود.
برزگرافزود:پارسال بیش ازپنج هزار و ۵۰۰ هکتار از سطح اراضی کشاورزی استان زیرکشت سیب زمینی رفت.
وی گفت:درسطح استان کشت برنج درحاشیه رودخانه وهمچنین در برخی مناطق ازجمله خانمیرزا وفارسان با استفاده از آب چاهها و منابع آب زیرزمینی کشت میشد، که امسال به دلیل کمآبی ودر راستای صیانت ازآبهای زیرزمینی کشت برنج با استفاده ازآب چاهها و منابع زمینی ممنوع شده است.
برزگر تصریح کرد: به منظور کاهش سطح زیرکشت برنج در استان، در اراضی که از آب چاهها و منابع آب زیرزمینی استفاده میشود، از خدمات کشاورزی بهرهمند نخواهند شد.
وی افزود:تغییرالگوی کشت در کشاورزی یک فرآیند تدریجی است و باید با اجرای آن صنایع، خدمات و بازاریابی نیز توسعه پیدا کند که این امر یک فرآیند زمانبر است.
برزگر گفت: هماکنون سطح زیرکشت گیاهان دارویی دراستان به هزارو ۷۵۰ هکتار رسیده که نبود صنایع جانبی، تکمیلی، بستهبندی و بازاریابی یکی از مشکلات این حوزه است که باید این زیرساختها نیز توسعه پیدا کند.
وی گفت:درسال زراعی جاری سطح زیرکشت محصولات بهاره در استان، ۲۵درصد کاهش داشته است.