مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران: آمار کودکان زباله گرد از ۴۰۰ نفر به کمتر از ۱۰۰ نفر رسیده است.
وی افزود: ۸۰ تیم نیروی انتظامی هم به کمک شهرداری آمده و در مواردی برخی متخلفان بازداشت شدند. با این حال به لحاظ زیر ساختی هم باید کار انجام شود، هم اکنون ۵۰ هزار مخزن در تهران وجود دارد و هر کسی میتواند به صورت غیرمجاز زباله برداشت کند. هدف ما تفکیک از مبدا است و کاهش جدی در کودکان زباله گرد داشتیم.
علیپور با بیان اینکه طرح کاپ، در ۶ مرحله انجام میشود، توضیح داد: این مراحل شامل ایستگاه میانی، MRF، الکتروکاپ، پسماند ساختمانی و اپلیکشن است که یکمرحله مربوط به تغییر فرم مخازن میشود. چهار منطقه در مرحله پایلوت قرار دارد که ۱۰ هزار ساختمان بلند مرتبه اداری، مسکونی و ... را تحت پوشش قرار داده است.
وی ادامه داد: مطالعاتی که سازمان پسماند با همکاری اداره کل محیط زیست استان تهران، انجام داده ۲۳ کانون آلودگی در مسیر فرودگاه وجود دارد که آرادکوه هم یکی از آن عوامل با ۲۰ درصد سهم است. البته ما به همان ۲۰ درصد هم معترض هستیم چرا که کمتر است و برای اثبات آن ایستگاه هواشناسی مستقر کردهایم چرا که ۸۰ درصد زمان باد، جهت آن به سمت فرودگاه نیست. البته اقداماتی هم با اداره کل محیط زیست در بحث شیرآبه و انتقال آن و جابهجایی سایت کمپوست و ... انجام شده است.
او با بیان اینکه هر مرکز دفنی در هرجای دنیا، بدون بو نمیتواند باشد، افزود: ما باید توسعه زیرساختی را با مرکز دفن حفظ میکردیم که رعایت نشده است. فاصله با فرودگاه، اتوبان و توسعه شهری اطراف آرادکوه مغایر با فاصله استاندارد با مرکز دفن است. در ابتدای شروع دوره مدیریت شهری، ۵ هزار تن دفع در آرادکوه صورت میگرفت که درحال حاضر این به ۲۸۰۰ تن دفع رسیده است.
علیپور گفت: با MRFهایی که شکل گرفت، دفع کاهش یافته است. هدف ما این است که دفن در آنجا کاهش یابد و تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درصد دفن کاهش مییابد چرا که MRFها تفکیک حداکثری، کاهش حجم و شیرآبه را میگیرد. با MRFها میتوان یک دهم هزینه شود و دفن را به ۲۰ درصد برسانیم و هدف اصلی طرح کاپ، کاهش دفن است.