شهردار تهران: طرح شهید سلیمانی در سراهای محله برای مقابله با بیماری ویروس کرونا، با همکاری شهر سالم و حوزه اجتماعی بسیار تاثیر گذار است و این فرصت را نباید از مردم تهران گرفت.
وی گفت: مدیریت شهری روی آثاری که ثبت ملی هستند، حساس است. تعداد آثاری که شهرداری تهران آن را مرمت و به ثبت ملی رسانده، کم نیست. باید سلیقه شخصی از بحث قانونی جدا باشد. اقدسیه ملک فاخری است، اما ثبت ملی نیست و مربوط به دوره معاصر میشود.
حناچی در پاسخ به سوال خبرنگاری، درباره موضوع آتش سوزی کلینیک سینا اطهر و پروندهای که در این باره در جریان است، گفت: مسأله تبدیل ساختمانهای مسکونی به مطب ریشه قانونی دارد و مطبهای پزشکی میتوانند در ساختمانهای مسکونی دایر شوند. حتی در دهه ۵۰ خانههای ویلایی به مطب اختصاص داده میشد و در سال ۶۵ این قانون اصلاح و بحث ایجاد مطبهای پزشکی و و حرف وابسته در آن مطرح شد و نتیجه آن وجود دی کلینیکها در ساختمان مسکونی است. او افزود: در این باره پرونده گزارش تخلفات برای ریاست جمهوری رفته بود و از سوی متهمان توضیحاتی صادر شد و خبر مربوطه درباره رای بدوی بود و در تجدید نظر این رای تایید یا رد میشود و هنوز رای قطعی صادر نشده است.
حناچی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره میزان ضرر و زیان شهرداری در شرایط کرونایی گفت: این میزان در حوزههای مختلف متفاوت و در حوزه حمل و نقل به صورت ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومان است. در حمل و نقل عمومی میزان مسافران حتی در شرایط عادی به دوران قبل از کرونا برنمی گردد. مثلا در اتوبوسرانی تعداد مسافران در هر روز دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بوده که اکنون به یک میلیون و ۱۰۰ نفر رسیده است.
او افزود: در مترو نیز شرایط تقریبا همین گونه است. علاوه بر این رقمها، ۱۲۰۰ مرکز سازمان ورزش تعطیل هستند و حتی در این بخش شهرداری همچنان حقوق و دستمزد جاری را نیز پرداخت میکند. در کلان شهرهای دنیا، شهرداریها رقمهای سنگینی از دولتها دریافت کردند، اما در شهرداری تهران هیچ رقمی دریافت نکردیم و تلاش کردیم که کمکهایی نیز انجام دهیم.
شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری هم گفت: ما در این دوره از مدیریت شهری نه خرابهای را تحویل گرفتیم و نه شهر کاملا آبادی تحویل دادیم. تلاش کردیم راهبردها را تغییر و برنامهها در امتداد شعار تعریف کنیم البته مدیران قبلی نیز تلاششان این بوده که وضع را بهتر کنند. اما تلاش ما در راستای آمال و آرزوهای های ما بوده و این موضوعی است که میتوان در باره آن بحث کرد.
حناچی درباره عملکرد معاونت امور فرهنگی و اجتماعی گفت: شهرداری در حیطه وظایف خود اختیارات و مسیولیتی را باهم دارد مثلا در شکل دادن فضای سبز، شهرداری هم متولی است و هم تصمیم گیرنده. اما در حوزه فرهنگی و اجتماعی نمیتوان گفت همه اختیارات و مسئولیتها با معاونت فرهنگی اجتماعی است، در واقع شهرداری در حوزه فرهنگی و اجتماعی نه همه اختیارات را دارد و نه همه مسئولیتها متوجهش است اما؛ اینکه شهرداری با نگاه اجتماعی و فرهنگی به مسائل بپردازد قطعا کم عارضهترین است.
شهردار تهران درباره تبلیغات شهری نامزدهای ریاست جمهوری توضیح داد: شهرداری در این زمان مانند سالهای گذشته کارهای مربوط به تبلیغات محیطی را ساماندهی میکند. درباره تبلیغات ریاست جمهوری هم، چون موضوع ملی است، اگر درخواست شود عادلانه و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی، شرایط را برایشان فراهم میکنیم.