آتش سوزی جنگل های سردشت مهارشد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، عامل انسانی علت اصلی حریق فرماندار سردشت علت اصلی آتش سوزی جنگل های این شهرستان را عامل انسانی عنوان کرد و گفت: آتش سوزی جنگل های این شهرستان بعد از دوروز تلاش اطفا شد.
اقصی نخشی پور روز یکشنبه در جلسه ستاد بحران سردشت اظهار کرد: آتش سوزی جنگل های حد فاصل مناطق " کولسه و زیرمیرگ " این شهرستان از عصر روز جمعه تا نیمه های شب روز شنبه ادامه داشت اما با تلاش و همت کلیه نیروهای حاضر اعم از نظامی، بسیجیان ، امدادی و مردمی مهار و از سرایت به بخش های دیگر جلوگیری به عمل آمد.
نخشی پور افزود: به دلیل صعب العبور بودن منطقه و دسترسی سخت به این مناطق ،خشکی علف های اراضی و وزش باد ، این آتش سوزی به سرعت گسترش یافت و بیش از 60 هکتار از اراضی جنگلی را طعمه حریق کرد.
وی بیان کرد: به خاطر ارتفاع کم علف ها آتش سوزی در اراضی جنگل به صورت سطحی بوده تنها فقط در چند مورد شدت داشته که آن هم به سرعت اطفا شد.
نخشی پور با اشاره به علت حادثه و میزان خسارات وارد شده اضافه کرد: در حین بازدید و بررسی های اولیه عامل انسانی را به دلیل حضور مردم درمناطق جنگلی واستفاده از آتش وبدون خاموش کردن محل مشخص شده که موضوع درحال بررسی است وبرنامه های صیانت وحفاظت پیگیری می شود.
وی عنوان کرد: با توجه به سختی کار و صعب العبور بودن منطقه هنوز میزان خسارات وارده مشخص نیست و کارشناسان در حال بررسی میزان خسارت هستند.
فرماندار سردشت ادامه داد: آنچه که باعث سختی کار برای اطفای آتش می شد نبود تجهیزات و امکانات لازم وعدم آموزش نیروها در مقابله با چنین حوادثی بود که بایستی در این راستا اداره کل منابع طبیعی استان وشهرستان اقدامات لازم را انجام دهند.
نخشی پور در پایان ازپیگیریهای استاندار ونماینده شهرستان ، مدیرکل بحران استان و معاونین منابع طبیعی استان وتلاش کلیه نیروهای امدادی و آتش نشانی،اعضای شورای تامین واعضای ستاد بحران شهرستان ونیروهای سپاه وبسیج، امنیتی و نظامی و مردمی، منابع طبیعی و همیاران طبیعت خصوصا نیروهای اعزامی از شهرستان های همجوارورسانه ها وفعالان اجتماعی برای اطفای حریق جنگل قدردانی وتشکرکرد.
مدیر کل مدیریت بحران آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: کشور ما جزو کشورهای حادثه خیز است و به دلیل موقعیت های جغرافیایی، توپوگرافی و شرایط اقلیمی، ما هر ساله شاهد وقوع حوادث و بحران های مختلف طبیعی و انسان ساخت در سطح کشور، حوادث مختلفی از جمله زلزله سیل ، طوفان، سائقه، رانش زمین، سرمازدگی بهمن و نهایتا آتش سوزی مراتع و جنگل ها هستیم.
امیر عباس جعفری با بیان اینکه حادثه هیچگاه خبر نمی کند افزود: در مقابله با حوادث بایستی هر لحظه و هر ثانیه آمادگی داشت و تجهیزات و امکانات در دسترس باشند.
وی با اشاره به وقوع زلزله قطور شهرستان خوی و آسیب دیدن 5 هزار و 500 واحد مسکونی ، اظهار کرد: این منطقه از لحاظ امنیتی جزو حساسترین مناطق به دلیل موقعیت جغرافیایی و هم مرز بودن با کشور ترکیه ، قومیت ها و اقوام مختلف به شمار می رود اما خوشبختانه آنچه که این شهر را دوباره از نو ساخت همدلی ، هماهنگی ، یکپارچگی ووحدت ما بین نیروهای مدیریت بحران ، نظامی، سپاه و مردمی بود که اقدامات بسیار مهم و ارزشمندی انجام گرفت.
وی بیان کرد: در موارد بحرانی ضمن ایجاد هماهنگی ها بایستی با جدیت موضوع را مدیریت کرد و آموزش های لازم به دهیاران و شوراها در روستاها و نیروهای مردمی و حتی نیروهای بسیجی که در روستاها حضور دارند داده شود.
مدیر کل مدیریت بحران آذربایجان غربی ادامه داد: مناطق حساس و حادثه خیز استان همچون جنگل های سردشت و پیرانشهر ، مالکان خوی، جزیره اشک ارومیه با امکانات و تجهیزات بایستی تجهیز شوند چون بحران به هر صورتی باشد اتفاق خواهد افتاد وهماهنگی و آمادگی های لازم و مدیریت کردن بحران مهم هستند.
وی در خصوص حوادث غیرمترقبه در سالجاری گفت: امسال بیشتیرن حوادثی که در استان رخ داده سرمازدگی و سیل منابع و کشاورزی بوده که نزدیک به 200 میلیارد تومان در بخش کشاورزی خسارت وارد شده است.
وی بیان کرد: متاسفانه از ابتدای سال تا کنون دو نفر نیز بر اثر ساعقه جان خود را ازدست داده اند.