استاندار یزد گفت: با در نظر گرفتن آمار و اطلاعات جمعیت میتوان برای نیازهای ۱۰ تا ۲۰ سال آینده برنامه ریزی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدعلی طالبی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان به منظور بررسی و همفکری در خصوص طرح آینده پژوهی اجتماعی - فرهنگی استان، به ضروت آینده پژوهی و احصای نیازها و اولویتهای آینده جوامع اشاره کرد و گفت: امروزه بسیاری از مراکز مطالعاتی و پژوهشی دنیا بر مبنای آینده پژوهی اقدامات و فعالیتهای خود را سامان میدهند در حالی که به این مهم در جامعه ما چندان پرداخته نشده است.
وی افزود: شاید یکی از آینده پژوهیهای ریشه دار در فرهنگ دینی ما، نگاه به آخرت و اهمیت توجه به اقدامات و رفتارهایی است که با علم به وجود آخرت، باید انجام دهیم.
استاندار یزد با بیان اینکه باید آینده پژوهی در جامعه ترویج یافته و به انجام چنین مطالعاتی کمک شود، اظهار داشت: در بسیاری از مواقع در جریان آینده پژوهی، توجه زیادی به دادههای در دسترس نشده است.
وی افزود: به عنوان نمونه با در نظر گرفتن آمار و اطلاعات جمعیت میتوان برای نیازهای ۱۰ تا ۲۰ سال آینده از جمله تعداد کلاس، مدرسه، دانشگاه، نیازهای ازدواج جوانان و... برنامه ریزی کرد، ولی در نظام برنامه ریزی متاسفانه آنچنان که باید و شاید از این اطلاعات بهره برداری نمیشود.
طالبی ادامه داد: با توجه به اینکه دادهها و اطلاعات مورد نیاز حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی چندان در دسترس نیست، باید اقدام پژوهشی عمیقی در ارتباط با جمع آوری اطلاعات این حوزهها صورت گرفته و مساعدتهای لازم انجام شود.
استاندار گفت: با وجود همه نقدهایی که به این مطالعات میشود، اما این مطالعات نشان دهنده این بوده که شورای فرهنگ عمومی استان یزد بر آنست بر اساس مطالعات انجام شده در این حوزه برای مسائل فرهنگی تصمیم بگیرد.