فرمانده نیروی انتظامی گفت: یکی از موضوعهای مهم و دغدغههای اصلی مردم مسایل اقتصادی است و پلیس امنیت اقتصادی به ساماندهی این مسایل کمک میکند.
وی گفت: امروز یکی از موضوعهای اساسی مردم موضوعهای اقتصادی است و نظرسنجی و افکارسنجی که در باره انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفته است، مردم گلایه از موضوع اقتصادی دارند و توقعی که از رئیس جمهور آینده دارند این است که موضوعهای اقتصادی را حل کند و گشایش اقتصادی در همه حوزهها صورت گیرد.
سردار اشتری افزود: دغدغه اصلی مردم در حوزه اقتصادی و نابسامانی و مشکلات در این حوزه است که بخشی از آن مربوط به تحریمها و فشارهای اقتصادی ظالمانه است و بخشی از آن ناکارآمدی مسئولان و سوء استفاده برخی افراد که به دنبال منافع شخصی هستند.
وی گفت: مردم خواهان سامان دادن به وضعیت اقتصادی هستند که پلیس امنیت اقتصادی میتواند نقش موثری در ساماندهی اقتصادی داشته باشد.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری اشاره داشتند شعار امسال تولید و رفع موانع تولید است که این برگرفته از نیاز مردم است و اولویت اصلی ما محقق شدن شعار امسال است که اگر این موضوع انجام شود بخشی از مشکلات حل خواهد شد.
سردار اشتری گفت: همگی ما وظیفه داریم وضع اقتصادی را ساماندهی کنیم و پیگیر این موضوع باشیم.
وی افزود: یکی از نیازها برای اینکه این وضع را ساماندهی کنیم اشراف اطلاعاتی به موضوعهای اقتصادی است.
سردار اشتری گفت: پس اشراف اطلاعاتی و تمرکز اقدامات برای ریشه یابی مشکلات؛ تاثیرگذار خواهد بود.
فرمانده ناجا افزود: اگر وظیفه خودمان را به خوبی انجام دهیم باید اشراف اطلاعاتی خوبی داشته باشیم که برخی از اطلاعات را از کارشناسان خبره و بخشی از اطلاعات را از فضای مجازی و بخشی از اطلاعات را به دلیل حضور خودمان در کف بازار به دست خواهیم آورد.
وی گفت: همچنین باید از قوانین و مصوبات مجلس شورای اسلامی و دولت مطلع باشیم و بدانیم در حوزههای اجرایی، قانونگذاری و قضایی چه مسایلی در جریان است.
سردار اشتری افزود: یکی از موضوعهایی که باید پلیس امنیت اقتصادی پیگیر آن باشد مطالبه گری است، مطالبه گری از دستگاههای اقتصادی که باید به صورت کارشناسی، عالمانه و دقیق ورود پیدا کرد و سهم دستگاهها در حوزه مسایل اقتصادی مشخص شود.
وی گفت: در حوزههای مقننه، مجریه و قضاییه باید ببینیم چه کارهایی انجام شده و چه کارهایی بر زمین مانده است؟
سردار اشتری افزود: اگر نسخه شفافی از مشکلات را به دستگاههای اقتصادی ارایه بدهیم، کمک بزرگی در حل مسایل اقتصادی خواهیم کرد.
وی گفت: اگر در برخی مواقع اقداماتی را خلاف قانون دیدیم باید در مرحله اول تذکر و در مرحله بعد تشکیل پرونده و موضوع را به مراجع قضایی اطلاع دهیم.
برخی گمرکها با پلیس همکاری نمیکنند
فرمانده نیروی انتظامی گفت: متاسفانه در برخی از گمرکها که استقرار داریم همکاری و کمک نمیکنند که اگر این روال ادامه پیدا کند، خارج میشویم.
سردار حسین اشتری در همایش روسای پلیس امنیت اقتصادی سراسر کشور افزود:باید در سطح راهبردی موضوعهای اقتصادی را دنبال و رصد و آسیب شناسی کنیم هم در سطح راهبردی، هم عملیاتی و هم در سطح کلان و خرد باید رصد و موانع را شناسایی کنیم و اگر بتوانیم خودمان موانع را رفع میکنیم و در جاهایی هم که نمیتوانیم باید کمک بگیریم.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: امروزه اگر نگرانی در بحث مباحث اقتصادی داریم باید بررسی کنیم که اگر به عملکرد یک وزارتخانه یا دستگاهی بر میگردد به سراغ آن برویم همانطور که برخورد با قاچاق کالا نیز از وظایف پلیس است و باید در این حوزه فعالیت کنیم.
وی گفت: در موضوع استقرار پلیس در گمرک و مبادی رسمی نیز حتما باید این روند را تقویت کنیم و در آن جاهایی که پلیس گمرک راه اندازی شده است در مرحله نخست آنها را تقویت کنیم و عمق ببخشیم و در آن جاهایی که ماموریت داریم آن جاها را عمق ببخشیم و بعد حضور پلیس در گمرکهای دیگر را توسعه بدهیم.
سردار اشتری افزود: باید امکانات لازم را برای کنترل سیستمی و چه فیزیکی در اختیار ما قرار دهند، اما متاسفانه برخی جاها در گمرکها که ما استقرار داریم همکاری و کمک نمیکنند و ابزار لازم را در اختیار ما قرار نمیدهند.
وی گفت: ما باید در هر کجا که در این حوزه مشکلی وجود دارد باید ورود کنیم و در واقع یکی از وظایف پلیس همین است که در مبادی ورودی و خروجی کالا حضور داشته باشد و تصمیم گیر و تصمیم ساز باشد.
سردار اشتری ادامه داد: اینکه به صورت رسمی نیز حضور داشته باشیم، اما امکانات و ابزار مورد نیاز در اختیار نداشته باشد، درست نیست و باید به پلیس کمک کنند و امکانات در اختیار پلیس قرار دهند چرا که ما به کمک آنها میرویم و در این خصوص مصوبه داریم و در هرکجا که کوتاهی کردند باید از طریق مسئولان مربوطه موضوع را پیگیری کنیم.
فرمانده انتظامی تهران گفت: با هیچ دستگاهی بر سر اجرای ماموریتهای خود تعارف نداریم و باید کمک کنیم چرا که حضور پلیس به نفع اقتصاد کشور است و جلوگیری از قاچاق کالا نیز ضروری است بنابراین ابزار و امکانات لازم و زیرساختها و سامانه های مورد نیاز را در این خصوص در اختیار ما قرار دهند.
وی گفت: یکی از راههای جلوگیری از قاچاق، حضور پلیس در گمرک است که باید حمایت و تقویت شود و مسئولان گمرک باید برای تقویت بیشتر حضور پلیس در گمرک کمک کنند.