بهبودیافتگان کرونا قبل از تزریق واکسن سطح آنتیبادی (پادتن) بدن را اندازه بگیرند و در صورت بالا بودن میزان این آنتیبادی، تزریق واکسن را به تعویق بیندازند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدرضا رئوفی افزود: واکنشهای ایمنی بدن بهبودیافتگان کرونا میتواند نزدیک به ۶ ماه فعال باشد بنابراین بهبودیافتگان کووید-۱۹ باید قبل از تزریق واکسن سطح آنتیبادی در بدن را اندازه بگیرند، زیرا آنتیبادی بالا همراه با تزریق واکسن میتواند باعث علائم شدید کرونا شود.وی با اشاره به عوارض واکسن کرونا ادامه داد: عوارض واکسنهای موجود در بازار مصرف با یکدیگر متفاوت است، برخی از واکسنها با علائم خفیف کرونا همچون تب و لرز، ضعف، بیحالی و بدن درد خفیف همراه است که عمدتا طی دو تا ۳ روز برطرف میشود.
این استاد علوم پزشکی خاطرنشان کرد: برخی از عوارض واکسن نظیر تب و لرز و سردرد، کوتاهمدت و ظاهری بوده و پس از واکسینه شدن (توسط شخص) احساس میشود، اما برخی از عوارض همچون تغییر فشار خون به سرعت مشخص نمیشود و باید توسط پزشک اندازهگیری شود.
آقای رئوفی با بیان اینکه عوارض واکسن همچنین با توجه به سیستم ایمنی بدن متفاوت است، گفت: این عوارض در صورت ادامه میتواند به پزشک گزارش داده شود و با انجام برخی از تستها و تجویز دارو به صورت علامتی رفع شود.
به گفته این دکتری فیزیولوژی پزشکی، شماری از عوارض واکسنهای کرونا نیز مستلزم تحقیق و بررسی در سالهای آتی است و در کوتاهمدت مشخص نخواهد شد.
از خوردن دارو پس از تزریق واکسن کرونا پرهیز شود
آقای رئوفی همچنین تاکید کرد: پس از واکسیناسیون از خوردن داروهای خودسرانه به منظور کاهش و رفع عوارض کرونا پرهیز شود، زیرا هر یک از این داروها میتواند با واکسن تداخل پیدا کند، عوارض واکسن معمولا به صورت طبیعی طی ۲ تا ۳ روز پس از تزریق برطرف خواهد شد.
به گفته وی، مصرف استامینوفن در صورت تداوم تب (به عنوان یکی از علائم شایع واکسن کرونا) بلامانع است.