در آستانه انتخابات، موضوعات فقهي در زمينه تبليغات رسانه اي و مناظرات انتخاباتي در قم بحث و بررسي شد.
حجت الاسلام والمسلمين فاضل لنکراني رئيس مرکز فقهي ائمه اطهار در اين نشست با بيان اينکه سياست مطلوب و مشروع در نظام جمهوري اسلامي و ولايت فقيه بايد مبتني بر فقه اخلاق و عقلانيت باشد افزود: افراد دخيل در انتخابات اعم از برگزارکنندگان، کانديدا، مردم و همه کساني که مي خواهند به مردم خدمت کنند بايد اين مباني را رعايت کنند.
وي شرکت در انتخابات را يک واجب شرعي و تلاش براي حفظ وحدت و انسجام جامعه در تبليغات انتخاباتي را ضروري دانست و گفت: مسئوليت در نظام اسلامي همانند امانت است و کساني که به عنوان کانديدا در انتخابات شرکت دارند بايد از بيان وعده هاي غيرقابل عمل به مردم بپرهيزند و به اين وعده ها به عنوان يک تعهد نگاه کنند.
حجت الاسلام موسوي مقدم قائم مقام رسانه ملي هم در اين نشست با تاکيد بر اينکه مناظرات انتخاباتي در رسانه ملي همراه با رويکردهاي اخلاقي و توجه به موازين ديني تنظيم مي شود افزود: بيش از 50 مورد از بايدها و نبايدهاي مناظره اي در انتخابات مشخص و به کانديداها اعلام شده است.
وي تصريح کرد: اين مسائل از سوي هريک از کانديدا بايد متناسب با فلسفه وجودي رسانه اسلامي رعايت و بيان تضارب آرا و انديشه هم بايد به گونه اي صورت گيرد که موجب وهن صاحب انديشه و طرف مقابل نباشد.
قائم مقام رسانه ملي برگزاري مناظرات انتخاباتي را در افزايش شور انتخاباتي مفيد وتاثيرگذار اعلام کرد و گفت: اين مناظرات علاوه بر صرفه جويي در هزينه تبليغات انتخاباتي ميزان مشارکت مردم را افزايش مي دهد.
وي همچنين در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري صدا وسيما از آمادگي رسانه ملي و انجام مقدمات لازم براي برگزاري مناظرات انتخاباتي خبر داد و گفت: در مجموع سه مناظره عمومي برگزار و مجموعه بايدها و نبايدهاي مناظره اي هم به اطلاع کانديدا رسيده است و نمايندگان آنها هم کاملا توجيه شده اند.
موسوي مقدم افزود: صددرصد مقدمات برگزاري مناظرات به صورت چالشي و در عين حال خوب و با رعايت موازين اخلاقي و ديني فراهم شده است.
قائم مقام رسانه ملي گفت: جهت گيري مناظره ها به صورت خاص اقتصادي، فرهنگي و سياسي خواهد بود ولي در خلال مناظره ها ساير مسائل نيز مطرح مي شود.
در پايان اين نشست علمي ازآثار پژوهشي در حوزه فقه هنر و رسانه مرکز فقهي ائمه اطهار رونمايي شد.