در پی کشته شدن دست کم هشت نفر در تیراندازی در آمریکا، معاون سخنگوی کاخ سفید گفت آمریکا از اپیدمی خشونت مسلحانه رنج میبرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، در پی کشته شدن دست کم هشت نفر در یک محوطه تعمیر راه آهن در شهر سن خوزه ایالت کالیفرنیا، معاون سخنگوی کاخ سفید گفت آمریکا از اپیدمی خشونت مسلحانه رنج میبرد و رئیس جمهور این کشور از مجلس سنا خواسته است قانونی را تصویب کند که بررسی سوابق دارندگان سلاح را تقویت کند.
مارک لوبل خبرنگار این شبکه گزارش داد: این محوطه تعمیر راه آهن در جنوب سان فرانسیسکو اکنون صحنه جنایت است. پس از آنکه یکی از کارکنان اداره حمل و نقل وَلی (Valley) به سوی همکاران خود تیراندازی کرد، یک گروه خنثی سازی بمب به محل حادثه اعزام شد. سپس گمان میرود فرد ضارب حدود ساعت ۶:۳۰ بامداد خودکشی کرده باشد.
سام لیکاردو (Sam Liccardo) شهردار سن خوزه گفت: «این روزی وحشتناک برای شهر ماست؛ و این روزی مصیبت بار برای کارکنان اداره حمل و نقل، ولی است».
سیندی چاوز (Cindy Chavez) ناظر بخش سانتا کلارا نیز گفت: «این کارکنان طی (دوران شیوع) کووید-۱۹، قهرمان بودند. قطارها هرگز متوقف نشدند. اداره حمل و نقل، ولی تعطیل نشد. آنها به کارشان چسبیده بودند؛ و اکنون ما واقعاً از آنها میخواهیم بار دیگر قهرمان باشند».
به دلیل تیراندازیهای گذشته در این منطقه، خانوادههای نگران برای یافتن عزیزان خود وارد یک مرکز گمشدگان شدند.
کِیْسی هالکن (Kasey Halcon) مدیر خدمات قربانیان در دفتر دادستان این بخش گفت: «متاسفانه، این اولین بار نیست که منطقه ما شاهد چنین چیزی بوده است. این اولین بار نیست که گروه من چنین کاری انجام میدهد».
این حادثه، به طور ویژه نگران کننده است، چون این تیراندازی وحشتناک در مرکز فناوری سیلیکون، ولی (Silicon Valley) در کالیفرنیا روی داده است. این ایالت یکی از شدیدترین قوانین (حمل) سلاح در آمریکا را دارد.
کارین ژان پییر (Karine Jean-Pierre) معاون سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: «دل هایمان با قربانیان و خانوادههای آنهاست. من میدانم مسئولان محلی به طور علنی به این موضوع پرداخته اند و همانطور که همه ما میدانیم تحقیقات در جریان است. ما به برقراری ارتباط نزدیک با آنها ادامه خواهیم داد و هر کمکی که لازم باشد، ارائه خواهیم کرد. ما هنوز همه جزئیات را نمیدانیم، اما آنچه روشن است همانگونه که رئیس جمهور گفته است، ما از اپیدمی خشونت مسلحانه در این کشور رنج میبریم، هم در تیراندازیهای جمعی و هم در جانهایی که در خشونتهای مسلحانه روزانه گرفته میشوند، اما سرخط خبرهای ملی را تشکیل نمیدهند. به همین دلیل است که وی (بایدن) پیشتر اقدامات اولیه در خصوص خشونت مسلحانه انجام داده است که باعث نجات جانها خواهد شد؛ و به همین دلیل است که وی از کنگره میخواهد اقدام کند، از جمله درخواست از سنا برای تصویب سه لایحه به منظور تقویت بررسی سوابق (متقاضیان حمل سلاح) که پیشتر با حمایت دو حزبی در مجلس نمایندگان تصویب شده اند و از حمایت فراگیر مردم آمریکا برخوردار هستند».
این اولین کارمندی نیست که اینگونه سرخط خبرها را به خود اختصاص میدهد و بیم آن میرود که آخرین کارمند نیز نباشد.
پایگاه اینترنتی شبکه بی بی سی نیز نوشت: مقامات پلیس (سانتا کلارا) به شبکه سی بی اس نیوز، شریک بی بی سی در آمریکا، گفتند فرد ضارب ساموئل کاسیدی (Samuel Cassidy) ۵۷ ساله است.
سسیلیا نلمز (Cecilia Nelms) همسر سابق کاسیدی به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت کاسیدی به او میگفت که میخواهد همکارانش را بکشد، اما او هرگز باور نمیکرد که وی چنین کاری بکند.
داگ سوه (Doug Suh) همسایه کاسیدی به مرکوری نیوز گفت وی فردی «تنها» و «عجیب» بود.
رسانههای محلی اعلام کردند کمی پیش از تیراندازی، آتش سوزی در خانه متعلق به کاسیدی روی داد. مقامات میگویند آنها در حال تحقیق در این باره هستند که ممکن است مظنون پیش از تیراندازی، خانه خود را به آتش کشیده باشد.
گوین نیوسام (Gavin Newsom) فرماندار دموکرات کالیفرنیا که در جایی نزدیک صحنه جنایت صحبت میکرد، چرخه «تکراری» تیراندازیهای جمعی در آمریکا را محکوم کرد.
وی گفت: «مشکل ایالات متحده آمریکا چیست؟ چه وقت سلاح هایمان را بر زمین خواهیم گذاشت؟»
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز این حمله را «تراژدی وحشتناک» خواند و دستور داد پرچمها به حالت نیمه افراشته درآیند. وی بار دیگر از کنگره خواست در زمینه کنترل سلاح، اقدام کند.
بایدن گفت: «هر جانی که با یک گلوله گرفته میشود، روح کشورمان را سوراخ میکند. ما میتوانیم و باید اقدام بیشتری انجام دهیم».