یک قرار دوستانه با چند جوان دهه شصتی و هفتادی میشود شروع یک گپ انتخاباتی؛ بی آنکه از قبل همدیگر را دیده باشند با این دیدار خیلی زود با هم دوست میشوند و صمیمی.
به تعبیر راحله عرصه برای تغییر و تکامل باز است. کافی است اراده کنیم و قدم در مسیر بهتر شدن بگذاریم.
بیشتر بخوانید؛
او ادامه میدهد: اگر من به عنوان یک جوان خودم را کنار بکشم یا بگویم این وضعیت درست شدنی نیست! یا چهل سال گذشته هیچ اتفاقی نیفتاد و از این به بعد هم نمیافتد، ده سال دیگر هم همین خواهد بود.
انقلاب نقطه شروع تحول در ایران بود، تحولی که برای جبران مشکلات و عقب ماندگیهای تحمیل شده بر کشور همچنان ادامه دارد.
خانم فاطمه مرسلی کارشناس جامعه شناسی معتقد است: آن روزی که مردم جمهوری اسلامی را انتخاب کردند، از طرف امام خمینی (ره) آغاز حکومت امت دانسته شد. توصیه امام این بود که باید قدمهای بعدی را هم برداریم؛ در این چند سال یک سری عوامل، انقلاب جا افتاده است که ما باید امروز این موارد را زمزمه و یادآوری کنیم.
خانم زهرا مروجی یک دهه شصتی است و دانشجوی دکترای فیزیک پلاسما. او صحبت دوستانش را این طور ادامه میدهد: هدفی که گذشتگان ما از این انقلاب داشتند یکی عدالت اجتماعی بوده و یکی پیشرفت؛ به پیشرفت خیلی نزدیک شدیم، ولی متاسفانه هنوز به عدالت اجتماعی نرسیده ایم؛ دغدغه قشر فعلی جوان به نظر م رسیدن به عدالت اجتماعی است.
جسارت و شناخت مسائل روز، شاخص مشترک این نسل است. دهه شصتیها و هفتادیهایی که برای اساسیترین مشکلات و نیازهای کشور حرف دارند و دغدغه.
مرسلی میگوید: مردم سالاری به نظر من یکی از اساسیترین کارهای انقلاب اسلامی الان باید مهمترین محور رویکردهای همه ما قرار بگیرد؛ انقلاب به نظر من الان وارد فصل جدیدی شده که در این فصل جدید مهمترین چیزی که باید رقم بخورد نرم افزار اداره جامعه توسط مردم است؛ یعنی ما باید یک سیستمی را به وجود بیاوریم که واقعا اداره جامعه توسط مردم مثل یک نرم افزار کارآمد باشد.
راحله ادامه میدهد: وقتی رهبری تاکید میکنند که مردم بیایند و خودشان سرنوشت خودشان را تعیین کنید، اگر یک فردی انتخاب شود که مناسب نباشد دودش به چشم خودتان میرود یعنی ایشان دارند آن بصیرت را به ما میدهند.
خانم مریم پورزکی کارشناس ارشد الهیات جوان دیگری است که اصلیترین تغییرات را متوجه عرصههای اقتصادی کشور میداند و اضافه میکند: در عرصههای اقتصادی باید تغییرات اساسی و بنیادی ایجاد کنیم که بتوانیم زمینه پیشرفت کشور را بیشتر فراهم کنیم؛ این میطلبد که همه مردم پای کار بیایند؛ از عهده حکومت به تنهایی بر نمیآید.
مرسلی، اما باور دارد برای تحقق این امر نیاز است نگاه مسئولان هم به مردم تغییر پیدا کند.
او میگوید: باید مردم در نگاه مسئولان از حالت تماشاچی به کنشگر اجتماعی تغییر کنند. به وجود آمدن مسئولان خوب و بد به میزان نقشی که مردم دارند، وابسته است.
مروجی استاد جوان دانشگاه باور دارد: نباید فریب جوسازیها را بخوریم؛ فقط نتایج را با هم مقایسه کنیم نتایج دو گفتمان مذاکره و مدیریت را.
برای بازسازی انقلاب و جبران ضعفها و مشکلات داخلی با قاطعیت و به اتفاق به یک برنامه جامع اعتقاد داشتند و راحله گفت: هیچ برنامهای کاملتر از این برنامه گام دوم انقلاب که رهبری مطرح کردند تا الان پیاده و مطرح نشده؛ ایشان متناسب با مقتضیات زمان و شعور و فهم سیاسی مردم صحبت میکنند و میدانند که مردم ما از لحاظ شعور سیاسی بسیار بالا هستند که بیانیه گام دوم انقلاب را میدهند و هشدار میدهند در مسیر انقلاب خیلیها دارند پیاده میشوند؛ مواظب باشید که شما از آنها نباشید.
زهرا مروجی صحبتش را این طور ادامه میدهد: البته رهبری از رویشها هم صحبت میکنند. من فکر میکنم در حال حاضر اصلیترین مشکل؛ معیشت مردم است و راه حل آن اقتصاد مقاومتی. در بیانیه گام دوم انقلاب هم در ۲۳ بند جز به جز راهکار دادهاند؛ چون خودم روی این طرح کار کردم میدانم که این بیانیه چقدر در بحث اقتصادی دقیق است؛ الان برای تحولی که ما دنبالش هستیم باید دنبال به دنبال گفتمانی باشیم که این بیانیه خاک نخورد.
مرسلی، اما تاثیر رای و انتخاب ما را بسیار موثرتر از این حرفها میداند و میگوید: انتخابات کشور ما یک انتخابات منطقهای نیست حتی ملی هم نیست بلکه بین المللی است؛ واقعا مستضعفان جهان امیدوارند به رای ما.
زهرا فاطمی کارشناس ارشد مدیریت رسانه هم وارد گفتگو میشود و ادامه میدهد: آن تغییر و تحول باید انقدر گسترده باشد که نتیجهاش را در فضای بین المللی و در سایر کشورهای جهان ببینیم.
حکومت مبتنی بر مردم سالاری دینی جایی میان همین گپ و گفتها تعریف میشود.
همین دورهمی آزادی که در آن به نقش آفرینی ملت برای تحول اعتماد میشود.
به تعبیر رهبر معظم انقلاب در کنار پیشرفتهای کشور و موفقیتها که زیاد هم هست، یک جاهایی عقب ماندگی و مشکلات مزمن شده داریم که باید اینها برطرف شود. اول تحول لازم است، دوم تحول ممکن است و سوم راه ایجاد تحول عبارت است از تشکیل یک دولت معتقد به تحول و معتقد به عنصر تحول آفرین یعنی عنصر جوان، مومن و نخبه انقلابی.
زینب چخماقی
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما