بررسی و رسیدگی به صلاحیت داوطلبان شوراهای اسلامی شهر زیر نظر هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات برگزار میشود.
شروع به کار شوراهای اسلامی از ۹ اردیبهشت سال ۱۳۷۸ همزمان با صدور پیام ویژهای از سوی مقام معظم رهبری آغاز شد.
روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی برای حضور در شورای شهر ابتدا زیر نظر هیئت مرکزی نظارت انجام می شود. برای تایید یا رد کاندیدا ابتدا باید از هیئت های 4 گانه متشکل از نیروی انتظامی ؛ ثبت احوال؛ قوه قضائیه و وزارت اطلاعات استعلام شود . اگر صلاحیت کسی در هیات اجرایی رد شود و هیات نظارت صلاحیت آن فرد را تایید کند؛ نظر هیات نظارت مبنا قرار می گیرد.
هیات نظارت موظف است از تاریخ دریافت شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده ظرف مدت 10 روز به آنها رسیدگی و نتیجه را به هیات های اجرایی اعلام کند؛ نظر هیات نظارت در این رابطه قطعی و لازم اجراست.
طبق اعلام رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای استان تهران در ششمین دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا؛ آمار کلی ثبت نام کنندگان برای شوراهای اسلامی در استان تهران، ۵ هزار و ۹۳۷ نفر بود که ۵۰۸ نفر در مرحله هیاتهای اجرایی در شهرستانهای ۱۶ گانه استان تهران و هزار و ۴۰ نفر در هیاتهای نظارت شهرستانهای استان تهران رد صلاحیت شدند.
در شهر تهران نیز دو هزار و ۶۰۰ نفر ثبت نام کننده داشتیم که از این تعداد ۱۵۳ نفر توسط هیاتهای اجرایی و ۳۲۹ نفر در مرحله نظارت مورد تایید قرار نگرفته اند که در کل ۴۸۱ نفر در شهر تهران ردصلاحیت شده داشتیم.
طبق اعلام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نود و پنجمین جلسه در این دوره از انتخابات شوراها کمتر از 15 درصد از داوطلبان در کل کشور رد صلاحیت شده اند.
به گفته سید اسماعیل موسوی دبیر ستاد انتخابات کشور طبق تقویم انتخابات 15 خرداد آخرین روزی است که هیئت های نظارت استان ها و هیئت مرکزی نظارت نتیجه قطعی و نهایی رسیدگی به صلاحیت ها را به ما اعلام می کنند تا فرمانداران در قالب آگهی آن را منتشر خواهند کرد.
این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا 28 خرداد همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود و کاندیدا در مجموع 7 روز از بیستم تا بیست و ششم خرداد فرصت دارند تا برنامه های خود را تبلیغ کنند.
گزارش : فرزانه آذرفام
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما