کارآفرینی فعالیتی پرجاذبه است که خیلیها به آن علاقه دارند؛ البته این علاقه صرف نمیتواند اثر گذار باشد تا وقتی که اقدامی نکرده ایم و خود را نشناخته ایم.
برای آغاز کارآفرینی ممکن است سوالهای زیادی برایمان ایجاد شود که از کجا شروع کنیم و اصلا به چه نوع مهارتی بپردازیم.
صد البته که برای فعالیت کارآفرینی مثل هر کاری ابتدا باید مشاوره گرفت؛ مشاوره و هدایت شغلی سازمان فنی و حرفهای جایی برای شناخت قابلیتها و استعدادهای شخص و شروع یک مهارت است و شما که علاقهمند به کارآفرینی هستید میتوانید با مراجعه به آن هم کسب و کاری برای خود و هم برای دیگران ایجاد کنید.
اما برای انتخاب یک کسب و کار، سعی کنید کارهایی را که خودتان به آنها مسلط هستید انجام دهید و اطلاعات و تسلط کافی را به آن مهارت داشته باشید.
شما میتوانید از کارهایی که دیگران هم انجام میدهند یک الگو بردارید و درباره کسب و کار دیگران که به آنها علاقه دارید، اطلاعات کسب کنید و حتی در روزهای ابتدایی با تقلید و پشتکار به فعالیت خود ادامه دهید.
به نیازهای جامعهای که در آن زندگی میکنید توجه و با نیازسنجی برای رفع آن یک کسب و کار راه اندازی کنید.
تحقیق و برنامه ریزی دو اصل جدا نشدنی برای شروع کارآفرینی شماست. با برنامه ریزی تمامی کارهای شما تحت کنترل تان قرار میگیرد. در همان قدم اول باید تیمی پر انگیزه و قوی تشکیل دهید.
مخاطب خود را بشناسید و با توجه به نیاز بازار تولید کنید.
مدیریت امور مالی خود را به دست بگیرید و ابتدا قدمهای کوچک را در تولید بردارید تا با شکستهای بزرگ مواجه نشوید.
گفتیم شکستهای بزرگ؛ چون شکست لازمه تولید است و در هر کسب و کاری شکست اجتناب ناپذیر است؛ پس منطقی است به دانش و اطلاعات کافی برای شناختن شیوههای مختلف برای برخورد با شکست خوردن، مجهز باشیم؛ بر این اساس میتوانیم شکستهای خود را بهتر بشناسیم و بفهمیم و تحلیل کنیم و از آنها پلی برای موفقیتهای آینده بسازیم.
اما آنچه که در آغاز کارآفرینی مهم است انگیزه و تلاش و پشتکار است؛ چرا که پشتکار در هر کسب و کاری میتواند فرد را به موفقیت برساند.
اگر فکر میکنید قابلیت کارآفرینی را دارید همین حالا شروع کنید و باپشتکار و تلاش و قبول شکستها و با رفع محدودیتها با حرفهای شدن در یک مهارت اشتغالزایی کنید.
زهرا شفیعی
خبرنگار تحریریه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما