امسال ۱۴۴ روستای استان قزوین و ۲۴۰ هزار نفر جمعیت استان با تنش آبی روبه رو خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، بیرنوندی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه
وی افزود: شیوع کرونا و کمبود بارش نزولات جوی، دو عامل اصلی افزایش مصرف آب در استان قزوین هستند به طوری که سال گذشته میزان مصرف آب ۱۷ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین خاطرنشان کرد: امسال دمای هوا بیش از ۳ درجه افزایش یافته است به طوری که هر یک سانتیگراد افزایش دما به ویژه در دمای بالای ۳۵ درجه، مصرف آب را به شدت افزایش میدهد.
وی افزود: ۱۴۴ روستای استان قزوین و ۲۴۰ هزار نفر جمعیت استان امسال با تنش آبی روبه رو خواهند شد بر همین اساس، ۶۷ مورد بهسازی چشمه قنوات، احداث ۱۷ کیلومتر خط لوله و حفر ۱۳ حلقه از ۲۵ حلقه چاه، از جمله اقدامات شرکت آبفای استان قزوین برای عبور از تنش آبی است.
بیرنوندی تصریح کرد: امسال با توجه به تجربه سخت پیش رو، از همه مشترکان حتی از برخی شهرداریها و ادارات دولتی خواهشمندیم در مصرف آب شرب، صرفه جویی را در دستور کار خود قرار دهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین با بیان اینکه سرانه ۲۰۰ لیتر آب در استان قزوین به ازای هر نفر نسبت به میانگین کشوری بسیار بالاست، افزود: بیش از ۵ هزار حلقه چاه آب در دشت قزوین وجود دارد و حداقل دو ماه طول میکشد تا چاههای جدید حفر شده وارد مدار توزیع آب شرب شود، بر همین اساس از مردم استان خواهشمندیم در مصرف آب صرفه جویی کنند تا شاهد قطعی آب نباشیم.
وی افزود: در استان قزوین حدود ۸ درصد آب از سوی مشترکان شهری و روستایی و حدود ۹۰ درصد نیز در بخش کشورزی استفاده میشود و این موضوع بر مشکلات استان در تأمین منابع آبی افزوده است.
بیرنوندی تأکید کرد: وزارت نیرو سال گذشته، برق و آب امید را در دستور کار قرار داد و بر همین اساس، مشترکانی که کمتر از ۵ متر مکعب آب مصرف کنند، از پرداخت هزینه معاف هستند و سال گذشته بالای ۱۰۰ میلیون تومان، مشترکان استان قزوین از پرداخت آب بها منع شدند.
وی افزود: الگوی مصرف آب در استان قزوین ۱۴ هزار لیتر به ازای هر مشترک است و در ماههای پیک به ویژه در تیر و مرداد ماه اگر مصرف مشترکی کاهش پیدا کند، هزینه آب مصرفی مشترک شامل تخفیف میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین گفت: با توجه به اینکه مشترکان استان قزوین بیشتر از کولر آبی استفاده میکنند، در صورت نصب سایه بان بر روی کولرها، میزان مصرف برق و آب کولرها بسیار کاهش پیدا میکند.
وی افزود: با توجه به پیش بینیها مبنی بر کاهش میزان تأمین آب شرب در استان قزوین ۳۲۰ لیتر آب در ثانیه تا یک ماه آینده وارد شبکه توزیع آب شرب استان قزوین میشود تا مشکلی در زمینه تأمین آب شرب در استان نداشته باشیم.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین، تابستان سال گذشته حدود ۱۷ درصد رشد مصرف خانگی به دلیل شیوع کرونا ثبت شد که این عدد در شهر قزوین به بیش از ۲۰ درصد رسیده است و از مشترکان میخواهیم با توجه به کمبود منابع آب شرب در استان، در مصرف آب صرفه جویی کنند تا همه بتوانند از آب شرب پایدار استفاده کنند.
تلاش نیروگاهها برای پایداری شبکه برق کشور
بهادیوند چگینی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین نیز در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: نیروگاههای اورهال و در حال تعمیر، تا ۱۵ خرداد به مدار وارد میشوند.
وی افزود: به منظور پایداری شبکه برق کشور، واحد ۲۵۰ مگاواتی نیروگاه شهید رجایی قزوین هم تا فردا وارد مدار میشود و سایر واحدهای نیروگاهی کشور نیز تا ۱۵ خرداد به مدار وارد خواهند شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که نیروگاه هستهای بوشهر نیز برای کمک به پایداری شبکه برق، وارد مدار شود.
وی افزود: مشترکان تا جایی که امکان دارد از ساعت ۹ تا ۱۰ صبح که گرمای هوا شروع میشود، مصرف برق را مدیریت کنند تا همه مردم بتوانند از نعمت برق استفاده کنند.
بهادیوند چگینی تصریح کرد: ۷۱ درصد برق استان در حوزه صنعتی و کشاورزی از برق استفاده میکنند و تنها ۱۹ درصد از برق استان از سوی مشترکان خانگی استفاده میشود.
وی افزود: در راستای کنترل مصرف برق در استان قزوین، تعرفههای صنعتی و کشاورزی در ساعات پیک مصرف افزایش یافته است و بر همین اساس، برخی از صنایع به جای فعالیت در ساعات پیک مصرف، شیفت کاری خود را به شب تغییر داده اند تا از میزان مصرف برق در استان کاسته شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: مشترکان استان قزوین، به نسبت مشترکان سایر استانهای کشور، جز مشترکان خوش مصرف محسوب میشوند.
بهادیوند چگینی درباره علت قطع مکرر برق در استان قزوین گفت: بالغ بر ۱۲۰ مگاوات برق از سوی نیروگاههای بادی در نیروگاههای تاکستان و سیاهپوش تولید میشود، اما دلیل اصلی قطعی برق، تولید کم برق از سوی نیروگاه کشور به ویژه استان قزوین است.
وی افزود: مشترکان استان قزوین با مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین و یا اپلیکیشن برق من میتوانند به صورت دقیق در جریان قطعیهای برق قرار بگیرند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین خاطرنشان کرد: مشترکانی که تا ۳۰۰ کیلووات برق مصرف کنند، مشترکان خوش مصرف هستند و در استان قزوین، ۶۲ هزار مشترک از مجموع ۴۹۴ هزار مشترک، کمتر از ۱۰۰ کیلووات برق، مصرف میکنند و شامل برق امید شده اند.
وی افزود: بر اساس مصوبه وزارت نیرو، استفاده از کولرهای گازی در ادارات دولتی ممنوع است و مصرف برق ادارات نیز باید تا ۵۰ درصد کاهش یابد.
بهادیوند چگینی به موضوع استخراج رمزارزها و افزایش مصرف برق در کشور به ویژه استان قزوین اشاره کرد و گفت: حدود ۹۰ درصد استخراج کنندگان رمزارزها به صورت غیرمجاز و تنها ۱۰ درصد به صورت مجاز فعالیت میکنند و این موضوع به یک معضل در کشور تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین با اشاره به اینکه در کل کشور حدود ۳ هزار مگاوات برق از سوی استخراج کنندگان رمز ارز استفاده میشود خاطرنشان کرد: در استان قزوین با همکاری پلیس اقتصادی، ۷۰ مرکز استخراج رمز ارز شناسایی و پلمپ شده اند و اگر مشترکی بیش از حد، برق مصرف کند، پس از بررسی علت افزایش برق، در صورت وجود ماینر، با آن مشترک برخورد قضایی میشود.
بهادیوند چگینی با بیان اینکه از اول خرداد، برق استخراج کنندگان مجاز رمز ارز، قطع شده است، تصریح کرد: تاکنون در استان قزوین ۳ پروانه استخراج رمزارز صادر شده است و برخی دیگر نیز، جواز تأسیس مزرعه استخراج رمز ارز دریافت کرده اند و تا شهریور ماه پروانه فعالیت دارندگان جواز تأسیس مزرعه استخراج رمز ارز صادر نمیشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: مردم استان قزوین در صورت مشاهده استخراج غیرمجاز رمز ارز، موارد را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۲۹۰۱۴۴ یا شماره تلفن ۱۲۱ اطلاع دهند و مژدگانی و پاداش دریافت کنند.
وی افزود: اخیراً در یک آبمیوه فروشی ۱۱ دستگاه استخراج رمز ارز کشف شده است.