تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت، گفت: نابرابری کنونی توزیع واکسن، همه گیری کووید ۱۹ را طولانی میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز، تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت، روز گذشته در سخنرانی افتتاحیه خود در مجمع بهداشت جهانی گفت: نابرابری کنونی توزیع واکسن، همه گیری کووید ۱۹ را طولانی میکند.
وی افزود: هر چند سازمان جهانی بهداشت در سه هفته گذشته کاهش موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را شاهد بود، دنیا همچنان شرایط متزلزلی دارد. وی افزود: "تقریبا ۱۸ ماه از بروز این بحران بهداشتی در عصر ما میگذرد. دنیا همچنان در شرایط بسیار خطرناکی قرار دارد. تا امروز، در مقایسه با کل موارد ابتلا در سال ۲۰۲۰، موارد ابتلای جدید گزارش شده بسیار بیشتر بوده است. با ادامه روند کنونی، میزان مرگ و میر بر اثر کرونا تا سه هفته آینده از کل مرگ و میر سال گذشته بیشتر خواهد شد.
هیچ کشوری نباید تصور کند که از این مشکل نجات پیدا کرده است، زیرا مقدار واکسیناسیونی که انجام داده است در این اوضاع تغییری ایجاد نمیکند.
وی افزود: تاکنون هیچ نوع جهش یافتهای از ویروس کرونا شناسایی نشده است که تاثیرگذاری روشهای تشخیص و درمان موجود را تضعیف کند، اما تضمینی وجود ندارد که شرایط به همین شکل بماند. این ویروس پیوسته تغییر میکند. تغییرات آینده این ویورس میتواند تاثیرگذاری ابزارهای کنونی را کاهش دهد و موجب شود بار دیگر به نقطه شروع بازگردیم.
او گفت بحران کنونی واکسن نتیجه رسوایی در توزیع ناعادلانه واکسن است. او گفت "بیش از ۷۵ درصد از همه کسانی که در سراسر دنیا واکسینه شده اند، تنها در ده کشور اقامت دارند. این مسئله به هیچ وجه دیپلماتیک نیست. این که گروه کوچکی از کشورهایی که بخش اعظم واکسنهای دنیا را تولید و خریداری میکنند، سرنوشت بقیه دنیا را کنترل کنند. تعداد واکسنهایی که تاکنون در سراسر دنیا تزریق شده است، اگر عادلانه توزیع میشد، برای پوشش دادن همه کادر درمان و افراد سالمند جهان کافی میبود که در این صورت، اکنون اوضاع بسیار بهتری میداشتیم.