برداشت کاسنی، از شش هکتار مزارع گیاه دارویی در بخش مرکزی اصفهان، واقع در اراضی فرخی محمود آباد زیر پوشش مرکز رهنان آغاز شد.
فرخی افزود: سه سال متمادی به کشت گیاهان دارویی، چون بابونه، کاسنی، رزماری در ۱۵ هکتار روی آورده است.
وی گفت: برداشت کاسنی در سه مرحله انجام میشود و در مرحله اول برگ و شاخسار، سپس علاوه بر برگ و شاخسار، بذر گیاه و در مرحله آخر نیز باقیمانده گیاه و میزان کمی بذر نیز برداشت میشود.
کارشناس باغبانی مرکز جهاد کشاورزی رهنان افزود: از هر هکتار کاسنی حدود سه تا سه ونیم تن شاخسار و دو تن بذر قابل برداشت است که برگ و شاخسار تولیدی برای تهیه عصاره و عرق کاسنی به فروش میرسد.
فرخی گفت: با توجه به نیاز آبی کم این محصول، مقرون به صرفه بودن، مقاومت و سازگاری آن با شرایط منطقه و نیز با توجه به اینکه از تمام اجزای گیاه کاسنی از جمله ریشه و ساقه آن استفاده میشود میتوان از این محصول در تغییر الگوی کشت منطقه و سوق دادن آن به سمت محصولات کم آب بر استفاده کرد.
آقای فرخی برای عملیات خشک کردن اقدام به تهیه طبقات فلزی در فضای باز مزرعه کرده است و به صورت طبیعی و با کمک فن این عملیات اجرا میشود.
همچنین کشاورزانی که اقدام به کشت گیاهان دارویی کرده اند میتوانند با ثبت نام در سامانه سیتا (cita.maj.ir) از تسهیلات با کارمزد ۴ درصد بهرهمند شوند.