مدیرکل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری: نیازهای آموزشی و بازار کار دو عامل مهم برای برگزاری دورههای آموزشی توسط این سازمان هستند.
وی با بیان اینکه یکی از پیشنیازهای اصلی برای ورود به بازار کار، داشتن مهارت در هر حرفه است، گفت: اکثر متقاضیان با هدف کسب مهارت و بهمنظور ورود به بازار کار به مجموعه فنی و حرفهای مراجعه میکنند.
مدیرکل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیشتر رشتههای بهروز، مدنظر افراد متقاضی حرفهآموزی است، گفت: ممکن است برخی از رشتهها پرطرفدار شده و استقبال از برخی از رشتهها کمرنگتر شود، در میان رشتههای سنتی که با صنعت تلفیق شده، میتوان از رشته ریسندگی نام برد که برای نخستین بار در چهارمحال و بختیاری آموزش آن آغاز شده است.
وی یادآور شد: چهارمحال و بختیاری قطب تولید محصولات کشاورزی است و قرار بر این است که گروه گیاهان دارویی و تخصصهای مربوط به حوزه بادام در مجموعه فنی و حرفهای راهاندازی شود، بهعلاوه طبق بررسیهای صورتگرفته در شهرستان سامان، ضرورت آموزشهای حوزه پیوندزنی و هرس درختان در این منطقه احساس میشود.
مدیرکل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری گفت: علاوه بر شهرستان سامان، نیازسنجی رشتهها در دیگر شهرستانهای استان نیز صورت گرفته است، مثلا در شهرستان شهرکرد که به عنوان شهر نمد شناخته میشود، آموزشهای فنی و حرفهای به این سمت و سو کشیده میشود و یا مرکز آموزشی جوشکاری در شهر هفشجان بهعنوان پایتخت جوش ایران، افتتاح شده است.
کبیری با بیان اینکه گواهی فنی و حرفهای اعتبار جهانی دارد، افزود: همانطور که مدرک دانشگاهی اهمیت دارد، مدرک فنی و حرفهای نیز دارای اعتبار است، این گواهینامه میتواند به هر زبانی ترجمه شود و افراد در کشورهای مختلف از آن بهره ببرند.
وی با اشاره به اینکه رشتههای تدریسشده در سازمان فنی و حرفهای بهروز میشوند، افزود: درحال حاضر نیز آموزشهای سازمان بهصورت مجازی برگزار میشود اما مسلما آموزش حضوری بسیار بیشتر از آموزش مجازی تاثیرگذار است.
مدیرکل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برای برنامهریزی آموزشی، ۱۴ گروه هدف در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، افزود: این گروههای هدف شامل زنان سرپرست خانوار، دانشجویان، زندانیان و ... هستند و برای هر طیف متناسب با نیازهایی روز، دورههای آموزشی برگزار میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه افرادی که در دورههای آموزشی فنی و حرفهای شرکت میکنند، مشمول معافیت مالی نمیشوند، اظهار کرد: زمانی که قرار است کارفرما بیمه خود را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کند، در قالب طرحهای یارانه دستمزد و مشوقهای بیمهای به وی کمک میشود.
سید حفیظالله فاضلی افزود: معافیت مالیاتی به کارفرمایی تعلق میگیرد که درآمد کارآموزان او بالاتر از چهار میلیون تومان در ماه باشد و اگر دستمزد کارآموزان کمتر از این رقم شود، معافیت مالیاتی به مجموعه تولیدی تعلق نمیگیرد.
وی در خصوص پرداخت تسهیلات به کارآفرینان، تصریح کرد: تسهیلات تنها به افرادی اختصاص داده میشود که در روستاها، بخش گردشگری و صنایع دستی فعالیت کنند، این افراد باید از طریق سامانه اشتغال روستایی و عشایری تسهیلات خود را دریافت کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه کارفرما میتواند به ازای ایجاد اشتغال برای هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان وام دریافت کند، گفت: در حال حاضر سهمیه پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی، اتمام یافته است و در حال پیگیری برای راهاندازی مجدد ارائه تسهیلات هستیم.