رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران آزادی خرمشهر را نقطه عطف دفاع مقدس در حوزههای نظامی، سیاسی و اقتصادی بر شمرد.
وی افزود: موضوع خرمشهر برای عراقیها و حامیان آنان حیثیتی بود، اما شکستی که به عراق تحمیل شد بیسابقه بود و بیشترین تعداد نیروهای عراقی در این عملیات به اسارت درآمدند.
اوحدی ادامه داد: درحوزه سیاسی نیز پیروزی خرمشهر خط بطلانی بر نظریات حزب بعث و صدام کشید و صدام و حامیانش به دنبال تغییر معادلات منطقه بودند، اما حماسه رزمندگان ایرانی این طرحها را ناکام گذاشت.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران عملیات آزادسازی خرمشهر با اشاره به اثرات اقتصادی این عملیات گفت: بندر خرمشهر بزرگترین گمرک ایران و از بنادر مهم ایران بود و آزادی خرمشهر مجدد این ظرفیت را در اختیار کشورمان قرار داد.
اوحدی با بیان اینکه امروز ممکن است برای نسل جوان جای سوال باشد که چرا بعد از آزادی خرمشهر جنگ به اتمام نرسید افزود: صدام با قلدری به دنبال براندازی حکومت ایران بود تا به نوعی خود را به عنوان ژاندارم منطقه تبدیل کند و در چنین شرایطی امکان مصالحه و آتشبس بین ایران و عراق وجود نداشت و صدام در تمام مراحل مشغول توطئه علیه کشورمان بود و حتی پس از امضای قطعنامه ۵۹۸ نیز به این توطئهها ادامه داد و امکان صلح با چنین رژیمی در آن زمان وجود نداشت.
وی تأکید کرد:حالا امروز در سالروز عملیات الی بیتالمقدس میبینیم که دفاع در فلسطین اشغالی همچنان جریان دارد و صهیونیستها برای پایان درگیریها التماس میکردند و بدون شک پایان این مسیر با پیروزی ملت فلسطین همراه خواهد بود.
معاون رییس جمهور در خصوص سیاستهای بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: سیاست فرهنگی بنیاد شهید در سال گذشته تجلیل از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران بود و در سال ۱۴۰۰ مبتنی بر تقدیر از جانبازان گرانقدر است.
در این کنگره از آزاده سرافراز و جانباز «مهدی طحانیان»، جانباز گرانقدر «داود نارنجینژاد»، جانباز بزرگوار «علیرضا کریمی»، جانباز گرانقدر «صفت الله حسینی»، جانباز گرامی «احمد بیگلر»، جانباز گرانقدر «محمود مرندی»، جانباز بزرگوار «ایرج فریدیان» و جانباز سرافراز «سیدمحمد مدنی» تقدیر و تجلیل به عمل آمد.