با آبگیری سدچپرآباد ۱۳ محوطه باستانی شهرستان اشنویه زیر آب خواهد رفت.
روناک تاسا افزود: برای احداث موزه در اشنویه از سوی اداره میراث فرهنگی اقداماتی مانند تعیین مکان و درخواست تخصیص اعتبار انجام شده و در صورت اتمام مراحل اداری ساخت آن در زمین بلوار ورودی شهر آغاز می شود.
وی با اشاره به لزوم حفظ و نگهداری محوطه های باستانی گفت: تعیین حریم و ثبت محوطه های باستانی اولین گام برای حفاظت از محوطه های باستانی است.
وی گفت: در سه سال گذشته ۳۰ محوطه جدید باستانی در اشنویه کشف شده و مراحل ثبت و تعیین حریم آنها در حال انجام است.
تاسا تصریح کرد: با احتساب محوطه های ثبت شده هم اکنون ۱۳۶ مکان و محوطه باستانی در اشنویه کشف شده است.
وی با ابراز نگرانی از تصرف و تخریب بعضی از محوطه های باستانی گفت: پروژه های ساختمانی و عمرانی خطر جدی برای تخریب محوطه های باستانی اشنویه در چند سال اخیر است.
تاسا با اشاره به آبگیری سدچپرآباد و محوطه های باستانی در محدوده این سد گفت: با آبگیری سد چپرآباد ۱۳ محوطه باستانی زیر آب خواهد رفت که لازم است سریعا نسبت به کاوش و استخراج اشیای باستانی در این محوطه ها اقدام شود تا اطلاعات تاریخی این محوطه ها از بین نرود.
در بخش دیگری از این گفتگو رئیس ادارە میراث فرهنگی اشنویه با اشارە بە برخورد قضایی با حفاران غیرمجاز و تصرف کنندگان محوطه های باستانی در اشنویه گفت: در طی دو سال گذشته چندین پرونده قضایی برای حفاران غیرمجاز تشکیل شده و ۹ مورد رفع تصرف و خلع ید صورت گرفته است.
تاسا تصریح کرد: از آنجا که قریب به اتفاق محوطه های باستانی اشنویه محل سکونت مردم عادی بوده اند اغلب اشیای باستانی این محوطه ها شامل کوزه های سفالی و فاقد ارزش مادی هستند و تصور عمومی از وجود گنج در آنها غیر واقعی است.