با مطالعه بر روی ۱۰۸ بانوی اصفهانی
تاثیر تخم گشنیز بر کاهش عوارض قلبی و عروقی دیابت نوع ۲
مطالعات محققان نشان میدهد مصرف تخم گشتیز عوارض قلبی و عروقی دیابت نوع را دو را کاهش میدهد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ محققان با مطالعه بر روی ۱۰۸ بانوی اصفهانی مبتلا به دیابت نوع دو، با تکمیل فرم رضایت آگاهانه و پرسشنامه یادآمد تغذیهای ۲۴ ساعته از ۴۰ نفر از افراد شرکت کننده در این مطالعه آنها را براساس شاخص توده بدن به صورت تصادفی انتخاب و در چهار گروه ۱۰ نفری (هوازی-گشنیز، هوازی-دارونما، گشنیز و دارونما) تقسیم کردند.
در این تحقیق هیچ یک از افراد تحت انسولیندرمانی نبودند و بیماران هر چهار گروه در طول دوره تحقیق از داروهای متفورمین و گلیبنکلامید به صورت خوراکی استفاده کرده و
برنامه تمرین هوازی به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه شامل ۱۰ دقیقه گرم کردن، ۱۰ دقیقه سرد کردن به صورت راه رفتن سریع، دویدن آهسته و حرکات کششی و نرمشی و ۱۵ تا ۲۶ دقیقه برنامه اصلی تمرین هوازی انجام دادند.
گروههای مصرفکننده مکمل نیز به مدت هشت هفته روزانه ۵۰۰ میلیگرم پودر تخم گشنیز را ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از صرف وعده ناهار و شام مصرف میکردند.
در این تحقیق، تفاوتی بین اثر تعاملی مصرف مکمل گشنیز و تمرین هوازی در مقایسه با مصرف فقط گشنیز یا اجرای فقط تمرین هوازی مشاهده نشد.
برای اثبات آثار مصرف مکمل گشنیز و تمرین هوازی نیاز به بررسیهای بیشتر و انجام تحقیقات با طول دوره زمانی طولانیتر است.
این پژوهش حاصل تلاش محسن اکبرپور بنی، نرگس کریمیان و زهرا ثمری ابراهیمزاده از دانشگاه قم در اولین شمارهی سیوششمین جلد نشریه علمی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران منتشر شده است.