تا کنون ۲۲۳ هزار هکتار از شالیزارهای استان نشاء شده است.
موسوی با اشاره به کمبود منابع آبی در سال جاری افزود: شالیکاران گیلانی امسال با همتی مضاعف و با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی در هنگام خزانه گیری و مدیریت آب ، نشاء شالیزارهایشان را با سرعت بیشتری انجام داده اند.
وی با بیان اینکه بخشی از نشاکاری شالیزارهای گیلان به روش ماشینی و بخشی هم به روش سنتی انجام میشود، اضافه کرد: ۱۷۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان به روش ماشینی کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به ضرورت توجه شالیکاران در استفاده از ماشین آلات برای کاشت و برداشت برنج افزود: استفاده از دستگاههای نشاکاری و برداشت برنج برای کشاورزان مقرون به صرفه است ضمن اینکه با کشاورزی ماشینی هزینههای تولید برنج نیز کاهش یافته و کشت و کار برنج با سرعت بیشتری انجام میشود.
وی بیان کرد: ۱۷۱ هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان در داخل شبکه از آب سدسفید رود و بقیه خارج از شبکه از آب رودخانه ها، آب بندانها و چاهها بهرهمند هستند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
بیش از ۳۱۷ هزار شالیکار گیلانی کاشت برنج را به طور معمول از زمستان با دو نوبت شخم زمستانی آغاز و از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه محصولشان را برداشت میکنند.
این عملیات بسته به شرایط آب و هوایی از لحاظ زمانی گاهی زودتر یا دیرتر انجام میگیرد.