تاکنون بیش از یک هزار عضو مناسب شامل کبد، کلیه، قلب، پانکراس و روده با سخاوت خانوادههای بیماران مرگ مغزی در استان اهدا شده است
فریدون رحمانی افزود: هم اکنون پنج پزشک متخصص مجرب از رشتههای بیهوشی، داخلی، مغز و اعصاب، جراحی مغز و اعصاب، پزشک قانونی وظیفه خطیر تایید مرگ مغزی بیماران را بر عهده دارند.
او با بیان اینکه واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را آغاز و این تیم جزو اولین واحدهای فراهمآوری در دانشگاهها است افزود: اولین اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در استان مربوط به نوجوان ۱۷ ساله از اهالی شهرستان لردگان بود که در تیرماه ۱۳۸۲ اعضای وی اهدا شد.
وی با بیان اینکه تاکنون تیم فراهم آوری اعضای استان، جهت دریافت رضایت از ۵۰۰ خانواده بیماران مرگ مغزی تلاش نموده است جهت رضایت به اهدای عضو که افزود:حدود ۴۰۰ خانواده پیشنهاد اهدا را پذیرفته اند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تاکنون بیش از یک هزار عضو مناسب شامل کبد، کلیه، قلب، پانکراس و روده با سخاوت خانوادههای بیماران مرگ مغزی در استان اهدا شده است که توسط تیم پیوند استان جدا سازی و جهت پیوند به بیماران نیازمند پیوند عضو به استانهای تهران، اصفهان و شیراز منتقل شده است.
رحمانی با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ کلیه در استان به بیماران کلیوی پیوند زده شده است گفت: حدود ۴۰۰ بیمار کلیوی در استان تحت درمان همودیالیز هستند که با دریافت کلیه به زندگی عادی و سلامتی کامل باز خواهند گشت.
او افزود: درصد رضایت اهدای عضو در استان حدود ۷۰ درصد است که این درصد در کشور زیر ۵۰ درصد است بنابراین میتوان گفت درصد رضایت اهدای عضو در چهارمحال و بختیاری بالاتر از میانگین کشوری است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری بالاترین میزان اعلام رضایت برای اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در استان را مربوط به شهرستان لردگان عنوان کرد.
رحمانی ادامه داد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و پذیرش بیماران کرونایی در مرکز آموزشی درمانی آیت اله کاشانی در سال ۱۳۹۹، بخش پیوند کلیه بیمارستان غیرفعال شده است.
وی افزود: ولی با رعایت کلیه دستورالعملهای بهداشتی و دقت نظر بالا همچنان رضایت گیری و جداسازی اعضای بیماران مرگ مغزی در این مرکز آموزشی و درمانی انجام میشود.