والاستریتژونال نوشت ابوبکر شکائو برای اینکه به دست گروههای رقیب نیافتد، هنگام مقابله با آنان با استفاده از کمربند انتحاری به زندگیاش پایان داد.
براساس گزارش والاستریتژونال، او برای اینکه به دست گروههای رقیب نیافتد، هنگام مقابله با آنان با استفاده از کمربند انتحاری به زندگیاش پایان داد.
قابل ذکر است؛ بر اساس عوامل هفت گانه قدرت ملی (اقتصادی، فرهنگی، حکومتی، سرزمینی، علمی و فناوری و نظامی)، نیجریه رتبه نخست کشورهای غرب آفریقا را داراست؛ اما با این وجود، این دولت نیجریه به ویژه طی سالهای اخیر روابط سیاسی و اقتصادی خود را با کشورهایی، چون عربستان گسترش داده است و برای بهره مندی از کمکهای مالی این کشور و متحدانش بسیاری از سیاستهای خود را در راستای منافع و خواست این کشورها تنظیم میکند.
«مداوی بن محمد الرشید» استاد مرکز خاورمیانه مدرسه علوم سیاسی و اقتصادی لندن در این باره میگوید: "ظهور قارچ گونه گروههای تروریستی در آفریقا، چون بوکوحرام در نیجریه و کشورهای همجوار، با حمایت لجستیکی، مالی و تسلیحاتی مستقیم دولت سعودی امکان پذیر شده است."
در واقع، دولت نیجریه در تلاش است نه تنها اهمال کاریهای خود در مبارزه با تروریسم را انکار کند بلکه از این فعالیتها در راستای اسلام ستیزی و فشار بیشتر بر مسلمانان این کشور استفاده کند؛ موضوعی که خواست عربستان و متحدان آن است.
این در حالی است که دفتر «شیخ ابراهیم زکزاکی» رهبر جنبش اسلامی نیجریه در این زمینه بارها اعلام کرده است که "اعضای گروه بوکوحرام به هیچ وجه نماینده مسلمانان نیستند، این گروه توسط نیروهایی ایجاد شده که تصمیم دارند چهره صلحآمیز اسلام را نابود کنند."