همه ما احتمالا گرمک، سمسـوری، طـالبی و مـلون خورده ایم، اما آیا تفاوت ظاهری پوست و گوشت آنها را می دانیم؟ با ما همراه باشید تا برای شما بازگو کنیم.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، آيا فرق ظاهری سمسوری، گرمک، طالبی، جانا و ملون مي دانيد؟
گرمک: نارنجی و بدون خط
سمسوری: نارنجی خط دار
طالبی: سبز خط دار
ملون: سبز بی خط
جانا: پوست زرد راه راه و گوشت نارنجی
خواص مشترک گرمک، سمسوری، طالبی و ملون
خواص گرمک از همه بیشتر است.
برخی از مهمترین خواص گرمک و فواید درمانی مصرف این میوه عبارتند از:
مصرف گرمک در تابستان برای رفع تشنگی و عطش و درمان گرمازدگی بسیار مناسب است.
سمسوری میوهای خنک و ملین است و برای درمان یبوست بسیار مفید میباشد.
استفاده از پوست طالبی برای تسکین سوختگیهای سطحی و یا درمان ورم پوست مفید میباشد.
در طب سنتی از پوست ملون برای کمک به درمان شکستگیها استفاده میشده است.
گرمک به علت داشتن محتوای آب فراوان برای درمان بیماری حبس البول (بند آمدن ادرار) مفید بوده و به درمان بیماری کمک شایانی میکند.
از خواص گرمک کمک به درمان روماتیسم و بیماریهای مفصلی است.
در طب سنتی از خواص گرمک و طالبی برای درمان بیماری نقرس استفاده میشود.
استفاده از گرمک برای سلامت و شادابی پوست بسیار مفید میباشد. استفاده از ماسک گرمک باعث نرم شدن پوست شده، چین و چروک و لکههای سیاه پوست را برطرف میکند.
گرمک به افزایش اشتها کمک کرده و از این رو بهترین زمان مصرف آن قبل از غذا است.
از خواص گرمک و تخم آن کمک به درمان خانگی سرماخوردگی میباشد. بخور تخم گرمک برای برطرف نمودن ورم چشم به ویژه ورم ناشی از سرماخوردگی بسیار مفید است.
مصرف گرمک به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از انواع ویتامینها، ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مثل بیماریهای قلبی، سکته و سرطان را کاهش میدهد.
طالبی و گرمک فشار خون را پایین میآورند به طوری که پتاسیم موجود در آنها جدار رگها را نرم کرده و منجر به دفع سدیم اضافی از بدن میشود.
از خواص گرمک میتوان به خاصیت آرامبخش بودن آن اشاره نمود. گرمک به دلیل دارا بودن منیزیم برای آرامش اعصاب مفید است.