خبرنگار شبکه الجزیره اوضاع انسانی نوار غزه را به سبب بسته بودن گذرگاهها و نیاز شدید بخش بهداشت و درمان به کالاها و تجهیزات پزشکی وخیم اعلام کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرنگار شبکه الجزیره اوضاع انسانی نوار غزه را به سبب بسته بودن گذرگاهها و نیاز شدید بخش بهداشت و درمان به کالاها و تجهیزات پزشکی وخیم اعلام کرد.
هشام زقوت خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره، در ارتباط زنده با استودیوی خبر شبکه از غزه درباره اوضاع نوار غزه پس از برقراری آتش بس و توقف درگیریها و حملات گفت: حملات و گلوله بارانهای اسرائیل و حملات موشکی مقاومت فلسطین نیز به سبب برقراری آتش بس متوقف شده است. تعداد زیادی از مردم با وجود آن که الآن ساعات اولیه صبح است برای تامین نیازهای خود به خیابانها آمده اند. بسیاری از افراد نیز در حال سرکشی به مناطق آسیب دیده و مشاهده منازل ویران شده خود در حملات هستند. افرادی هم که برای نشان دادن خوشحالی خود از برقراری آتش بس به خیابانها آمده بودند به منازل خود بازگشتند تا جویای احوال همسایگان خود باشند. هزاران تن از اهالی غزه و دیگر شهرهای نوار غزه در همان ساعات اولیه برقراری آتش بس به خیابانها ریختند و تا ساعات اولیه صبح در خیابانها بودند. بدون شک گروههای فلسطینی هم طی روزهای آینده مراسمی به این مناسبت خواهند داشت. شهروندان فلسطینی در نوار غزه ضمن ابراز خوشحالی از برقراری آتش بس، از مقاومت و عملکرد آن در درگیریها با اسرائیل قدردانی کردند بخصوص که مقاومت رو در روی یکی از قویترین ارتشهای جهان ایستاد که امکانات و تواناییهای زیادی دارد. به گفته تظاهرکنندگان، مقاومت با امکانات محدود خود توانست قدرتمندانه در مقابل ارتش اسرائیل بایستد که از هوا غزه را هدف حملات قرار میداد و از بیم مقاومت فلسطین جرأت عملیات زمینی در نوار غزه را به خود نداد.
در ادامه گزارش آمده است: با آغاز مجدد زندگی عادی در نوار غزه میتوان گفت کسانی که از بیم حملات یا تهدیدات اسرائیل منازل خود را ترک کرده و به مناطق اطراف رفته بودند در حال بازگشت به منازل خود هستند. حدود پنجاه هزار فلسطینی مناطق شرقی و شمالی نوار غزه که منازل خود را ترک کرده بودند و به مدارس آنروا پناه برده بودند به منازل و مناطق خود باز میگردند و این در حالیست که این مناطق هدف حملات شدید قرار گرفته اند و طی روزهای اخیر هیچ کس امکان ورود به این مناطق را نداشت. اکنون میتوانیم حجم گسترده ویرانیها در این مناطق از جمله بیت لاهیا و بیت حانون و نیز مناطق شرقی نوار غزه را مشاهده کنیم. خسارات زیادی به منازل و زیرساختها و شرکتها و... وارد شده است که بالغ بر میلیونها دلار میشود. وی در ادامه درباره اوضاع انسانی در نوار غزه بخصوص در بیمارستانها که هنوز با کمبود تجهیزات پزشکی روبرو هستند و نیز افرادی که هنوز زیر آوار هستند گفت: بدون شک اوضاع انسانی بسیار وخیم است و موسسههای حقوق بشری اوضاع انسانی در نوار غزه را فاجعه بار توصیف کردند بخصوص که گذرگاههای نوار غزه که تحت سیطره اسرائیل هستند مثل گذرگاه بیت حانون و کرم ابوسالم بسته هستند همین امر مانع از ورود کمکهای پزشکی میشود. به همین سبب اوضاع انسانی هنوز به همان شکل است. بیمارستانها به سوخت، برق، دارو، پزشک و تجهیزات پزشکی نیاز دارند. کادر درمانی بیمارستانها در طول درگیریهای اخیر به شدت تحت فشار قرار داشت و فرسوده شده است. بسیاری از آنها در این مدت اصلا خواب درست نداشتند و علاوه بر پیامدهای درگیری ها، با مشکل شیوع ویروس کرونا هم دست به گریبان بودند. در نتیجه فشار زیادی روی بیمارستانها و بخصوص کادر درمانی قرار دارد. بسیاری از زخمیها باید به بیمارستانهای دیگر (خارج از نوار غزه) منتقل شوند، زیرا در نوار غزه داروی کافی وجود ندارد و درمان و معالجه آنها در آنجا امکان پذیر نیست. هنوز هیچ خبری از بازگشایی گذرگاه بیت حانون برای ورود و خروج فلسطینیان از آنجا منتشر نشده است. این تنها گذرگاهی است که فلسطینیان اهل نوار غزه از طریق آن به کرانه باختری میروند و خبرنگاران و موسسههای بین المللی میتوانند از طریق آن وارد نوار غزه شوند. از سوی دیگر صیادان نیز هنوز قادر نیستند برای صید به دریا بروند که موسسههای حقوقی این امور را نقض حقوق بشر و نقض حق حیات و حق برخورداری از امکانات و خدمات درمانی میدانند. اگر این گذرگاهها همچنان بسته بمانند آثار و پیامدهای زیادی برای اهالی نوار غزه خواهد داشت. صحبت از دو میلیون فلسطینی است که در نوار غزه هدف حملات شدید قرار گرفتند و تعداد زیادی از آنها زخمی شده اند که به معالجه و دارو و عمل جراحی نیاز دارند. علاوه بر این روند ورود کالاها نیز به سبب بسته بودن گذرگاه کرم ابوسالم متوقف شده است و امکان ورود کالاهای اساسی و تجهیزات پزشکی وجود ندارد. خبرنگار ادامه داد: ساختمان اصلی وزارت بهداشت در نوار غزه نیز خسارات زیادی دیده است و فعالیت آزمایشگاه مرکزی نیز که آزمایشها و تستهای ویروس کرونا در آنجا انجام میشد متوقف شده است. اکنون که جنگ متوقف شده است، نوار غزه به امکانات زیادی برای جلوگیری از شیوع کرونا نیاز دارد.