دومین مدرسه پارلمانی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با محوریت ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین در مدرسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم،
بررسی رویکرد قانون گذار در تعیین احکام شرع ، روشهای تبدیل قانون شرع به قانون جدید در مشروطه، چالشهای پیش روی فرآیند و ساختار نظام قانون گذاری در خصوص تقنین براساس موازین شرعی، قانون گذاری در کشورهای اسلامی براساس منابع شرعی و چالشها و ظرفیتهای نظریهای استفاده از منابع شرعی در تدوین قوانین از جمله موضوعاتی است که در این کارگاه به آنها پرداخته میشود.
آیت الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری در این نشست با بیان اینکه بر مبنای آموزههای دینی و اسلامی تصویب و اجرای قوانین در کشور باید ریشه در احکام اسلامی و الهی داشته باشد و بر مبنای شرع باشد افزود: باید در بررسی طرحها و لوایح با ارزش نهادن بر فقه وقوانین اسلامی اقدام به تصویب قوانین کرد و در این مسیر باید شجاعت داشت و تحت تاثیر فضاسازیهای دشمن قرار نگرفت.
وی با تاکید بر اینکه فقه پویای اسلامی پاسخگوی موضوعات مختلف در حوزه قانون گذاری است افزود: اگر مباحث فقهی به خوبی تدوین شود دنیا در برابر فقه اسلامی زانو خواهد زد و در عرصه تصویب قوانین از الگو گرفتن از سایر کشورها بی نیاز خواهیم بود.