به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ رییس اتاق بازرگانی اهواز: در دیدار بااعضای هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی خوزستان و رئیس شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان در محل استانداری اظهارداشت: بر اساس چشماندازهای پیشبینی شده در افق سال ۱۴۱۰ مجموع تولیدهای بخش کشاورزی خوزستان از ۱۷.۲ میلیون تن در سال به ۳۰ میلیون تن خواهد رسید.
شهلا عموری ادامهداد: این حجم از افزایش تولید باید همزمان با رشد صادرات محصولات کشاورزی در خوزستان همراه باشد؛ بههمین واسطه طی سالهای گذشته تلاشهای زیادی برای راه اندازی خط هوایی دزفول به روسیه صورت گرفته است.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان یادآورشد: با توجه به پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا نقش تعیینکننده تولیدات کشاورزی استان با محوریت صادرات به کشورهای عضو، اهمیت دوچندان پیداکرده است.
عموری تصریح کرد: به همین منظور بعد از پنج سال پیگیری، طی سال ۱۳۹۷ ظرفیتهای فرودگاهی و نیز اقتصادی شهرستان دزفول به منظور صدور نهایی مجوز مرز هوایی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت مجوز مرز هوایی فرودگاه دزفول در سال ۱۳۹۸ صادر شد، اما همچنان امکان بهره مندی از این ظرفیت به وجود نیامده است.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز راه اندازی این خط هوایی را عاملی برای صادرات بسیاری از کالاها به ویژه محصولات کشاورزی در زمانی کمتر و با کیفیت بهتر از خوزستان عنوان کرد و گفت: مهمترین ضرورت استفاده از مرز هوایی دزفول مرز برای صادرات به کشورهای سردسیر از جمله روسیه است.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان یادآورشد: فصل سرما از مهر ماه هرسال (اکتبر) در روسیه آغاز میشود و صدور محصولات کشاورزی شمال خوزستان از جمله دزفول از طریق فرودگاه این شهرستان میتواند نقش مهمی در افزایش صادرات و ارز آوری برای استان و کشور داشته باشد.
عموری خاطرنشان کرد:وعده صدور مجوز مرز هوایی فرودگاه دزفول در چند سال گذشته بارها از سوی مسئولان این شهرستان اطلاع رسانی شده، اما به واسطه برخی مشکلات به وجود آمده، امکان فعالیت سرمایه گذار مربوطه برای ایجاد پروازهای کارگو در این فرودگاه فراهم نشده است.
ضرورت آشنایی بازرگانان با قوانین تجاری عراق
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر در بخش دیگری از این نشست عراق را مهمترین بازار کالاهای صادراتی استان خوزستان عنوانکرد و گفت: بر همین اساس آشنایی هرچه بیشتر بازرگانان ایرانی با قوانین تجاری کشور عراق ضروری است.
هانی فیصلی ادامهداد: در این رابطه اتاق بازرگانی خرمشهر اقدام به برگزاری دورههای آموزشی مورد نیاز اعضای این اتاق کرده است و همواره این آموزشهای تداوم خواهد داشت.
وی همچنین به توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی از مبادی دریایی اشارهکرد و گفت: بر اساس مطالعات و برنامهریزیهای صورت گرفته و در این رابطه با شرکتهای کشتیرانی مختلفی مذاکره شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر تصریحکرد: با مشارکت دستگاههای متولی و همچنین سرمایهگذاران مختلف، طرحهای استارتآپی متعددی از سوی پارلمان بخش خصوصی در خرمشهر مورد حمایت قرار گرفتهاند.
سامانههای الکترونیکی مرتبط با فعالیتهای اقتصادی کاربردی شوند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان در بخش دیگری از این نشست به ناکارآمدی برخی سامانههای الکترونیکی مرتبط با فعالیتهای اقتصادی انتقاد کرد و گفت: تکمیل نشدن برخی از زیرساختهای چنین سامانههایی، فرآیند صدور مجوزها را با تاخیر همراه کرده است.
اسدالله کردزنگنه ادامه داد: تکمیل نشدن زیرساختهای لازم ویژه سامانههای الکترونیکی مرتبط با فعالیتهای اقتصادی برای بخش خصوصی چالشهای متعددی را به وجود آورده است.
وی همچنین ظرفیتهای اقتصادی استان خوزستان را بسیار بالا عنوانکرد و افزود: به دلایل مختلفی شاهد هستیم که این ظرفیتها تاکنون به خوبی مورد استفاده قرار نگرفتهاند.