۱۲ دلیل بادام خوردن را بشناسید
۱۲ دلیل بادام خوردن کداماند؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، مصرف بادام، خواص مفید بیشماری برای سلامت بدن انسان دارد و سرشار از ویتامینها است. دلایل مهم خوردن روزانه بادام را بدانید.
از خواص بادام بارها گفته ایم و خوب میدانید که این خوشمزهی مقوی تا چه حد برای سلامت و زیبایی مفید است. متخصصان تغذیه همگی توافق دارند که مصرف بادام برای همه افراد مفید و مناسب است برای همین مصرف آن مدام توصیه میشود و این توصیهها با تکرار برخی خواص که انسانهای امروز بیشتر به آنها نیاز دارند قوت میگیرد.
دلایل مهم خوردن بادام
۱. کاهش چربی شکم
چربی شکم فقط به دلیل ظاهر بدش مشکل ساز نیست، بلکه میتواند مشکلات زیاد دیگری را هم به وجود بیاورد و ارگانهای دیگر را درگیر کرده و منجر به بیماریهای مختلف شود.
۵۲ جوان را مورد مطالعه قرار دادند و سطح کلسترول بد آنها را اندازه گرفتند و سپس روزانه به مدت ۶ هفته، مصرف بادام را پیشنهاد کردند و مشاهده کردند که بعد از این دوران، چربی شکم آنها و دور کمرشان کاهش یافته است.
همچنین مغزهای روغنی مانند بادام و پسته و ... که حاوی چربی هستند، احساس سیری طولانی مدتی ایجاد و جذب چربیهای زیاد را مهار میکنند.
۲. رفع بیماریهای قلبی
مصرف بادام به بهبود سطوح چربی خون کمک میکند و برای قلب مفید است و موجب رفع بیماریهای قلبی میشود. همچنین بادام سبب افزایش سطح آنتی اکسیدانها در جریان خون، کاهش فشار خون و بهبود جریان خون میشود.
۳. کاهش کلسترول
افرادی که بادام مصرف میکنند، ۴۴ درصد نسبت به بقیه کلسترول کمتری دارند. این موضوع در تحقیقات جدید به اثبات رسیده است. میان وعده حاوی بادام به سیر نگه داشتن شما کمک میکند و قند خون را تنظیم خواهد کرد و در نتیجه از اشتهای بیش از حد شما میکاهد.
۴. کاهش التهاب
طبق مطالعات جدید، اگر افراد مبتلا به دیابت نوع دو به مدت سه ماه روزانه بادام مصرف کنند، میتوانند سطح فشار اکسیداتیو و التهاب بدن خود را کاهش دهند.
۵. وزن سالم در بارداری
تقریباً نصف خانمها در زمان بارداری دچار اضافه وزن شدیدی میشوند. اضافه وزن نیز عاملی برای دیابت، بارداری و فشار خون بالا میباشد، اما بادام در این زمینه کمک میکند. مطالعات جدید نشان میدهد که وزن بالا و چاقی میتواند با مصرف بادام کاهش پیدا کند، زیرا اشتها را نیز میکاهد و وزن سالم را در دوران بارداری به وجود خواهد آورد.
۶. افزایش کیفیت کلی رژیم غذایی
مطالعات نشان میدهد که اگر خانوادهها و فرزندان بادام را به رژیم غذایی خود به صورت روزانه اضافه کنند، سطح کیفیت رژیم آنها تا حد زیادی افزایش پیدا میکند.
۷. متعادل شدن باکتریهای بدن
مطالعات نشان میدهد که بادام میتواند باکتریهای موجود در سیستم گوارشی را از بین ببرد و باکتریهای مفید را متعادل کند به طور مثال باکتری میکروبیوم برای جنبههای مختلفی از سلامتی ضروری است و در نتیجه با خوردن بادام بهتر عمل میکند.
بنابر این، بادام میتواند عاملی برای تقویت سیستم ایمنی بدن باشد، زیرا علاوه بر متعادل کردن باکتریهای مفید، حاوی مواد مغذی و خواص آنتی اکسیدانی بالایی است. یک مشت بادام به اندازه یک پیاله بروکلی یا چای سبز آنتی اکسیدان پولی فنول به بدن میرساند.
۸. کنترل قند خون
مصرف بادام میتواند قند خون را بعد از وعده غذایی به حالت متعادل در بیاورد و یک غذای سالم برای ثابت نگه داشتن تعادل قند خون است.
۹. مبارزه با سرطان
بادامها حاوی نوعی ویتامین هستند که با سرطان مبارزه میکنند. مصرف بادام با دیگر آجیلها ارتباط نزدیکی دارند و خطر ابتلا به سرطانهایی مثل پروستات و سینه را کاهش خواهند داد. مصرف بادام با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در تماس است.
۱۰. بهبود لبخند
مواد معدنی و همچنین بادامها سلامت کلی لبخند شما را افزایش میدهند، زیرا بادام حاوی منیزیم، کلسیم و فسفر است و به سلامت استخوانها و دندانها کمک میکند. مصرف بادام خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی استخوان را کاهش میدهد و از پوسیدگی دندان جلوگیری خواهد کرد.
۱۱. بادامهای خوراکی قلیایی هستند
بادامها برای بهبود سیستم گوارش بسیار عالی هستند و هورمونها را در بدن تنظیم میکنند. همچنین به کاهش PH بدن کمک میکنند و آن را به حالت متعادل در میآورند. زمانی که PH بدن کاهش پیدا کند، سیستم ایمنی قویتر میشود و سیستم گوارش نیز بهتر کار خواهد کرد.
۱۲. بادام برای گیاهخواران
بادام برای افراد گیاهخوار که از محصولات حیوانی مانند گوشت و غیره استفاده نمیکنند، مفید است؛ زیرا سرشار از کلسیم، منیزیم و فیبر و یکی از منابع پروتئین محسوب میشود.
بادام را به چه صورت بخوریم؟
بهتر است بادام خام بخورید تا از چربی و نمک زیاد دور باشید، زیرا جهت بو دادن بادام معمولا از چربیهای مضر استفاده میشود. همچنین، بهتر است که پوست نازک بادام را نکنید و بادام را با پوست نازک آن میل کنید؛ زیرا این بخش از بادام، سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی است و خواص ضد ویروسی و ضد التهابی بسیاری دارد.