سرپرست فرمانداری ایذه گفت: سمنها یکی از ارکان مهم جامعه، سرمایهای اجتماعی و مکمل دولتها هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، حسن نبوّتی افزود: سازمانهای مردم نهاد یکی از ارکان توسعه هر جامعه به شمار میروند و در کشورهای توسعه یافته تعداد آنها از نظر کمیت و کیفیت به مراتب بیشتر از کشورهای توسعه نیافته است.
وی مشارکت و مشاوره سمنها در کشورهای توسعه یافته را عامل رفع مشکل مسکن، اشتغال، جلوگیری از آتش سوزی مراتع و... دانست و بیان داشت: پس به این نتیجه میرسیم که آنها سرمایههای اجتماعی جامعه و به عبارتی دیگر مکمل دولتها هستند، ضمن اینکه وجودشان برای تعالی این جامعه امری ضروری است.
نبوتی با بیان اینکه دولتها برای احقاق اهداف کلان و حاکمیتی نیازمند یک سرمایه اجتماعی هستند و سازمانهای مردمنهاد میتوانند یکی از این سرمایهها باشند، افزود: فلسفه تشکیل سمنها کمک به مسائل مردمی بدون حمایت دولت است که نقش بسیار پر رنگی میتوانند ایفا کنند.
بیشتر بخوانید: تیر خلاص بر پیکره کرونا ویروس با همکاری سمنها و شیوخ طوایف
سرپرست فرمانداری ایذه افزایش سرمایه اجتماعی، کارآمدی نظام اقتصادی، کوچک سازی دولت، توانمندسازی مردم در مقابله با آسیب ها، مشارکت زنان در تولید، توسعه مهارت کودکان و نوجوانان و بالا بردن درک خوداشتغالی، مبارزه با فقر و محرومیتزدایی همراه با حفظ کرامت انسانی و ترویج حرکتهای جهادی را از جمله فعالیتهای سمنها برشمرد.
این مقام مسئول مقابله با آسیبها را یکی از موضوعها و اهدافی که سمنها باید آن را دنبال کرده و از آنها جلوگیری کنند، عنوان کرد و گفت: وظیفه دولت در جایگاه سمن ها، حمایتی، نظارتی و تسهیلگری است، زیرا سمن ها، تعاونیها و... در صورت داشتن شاخصههای استفاده از زمینهای منابع طبیعی را داشته باشند و یا رعایت کنند، نهادهای مربوطه به هیچ عنوان اجازه ندارد این سرمایه ملی را مبحوس کرده و در اختیار نهادها قرار ندهد.
باید همه انجام و اجرای قوانین شرعی و قانونی را از مسولین بخواهند(حق الناسه)، تا وضعیت مملکت درست شود،.......