رکورد تولید بیش از یکصد هزار تن دانه روغنی کلزا در خوزستان تحقق یاقت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: سطح زیر کشت کلزا در استان در سال زراعی گذشته ۷۴ هزار هکتار بوده که از این میزان ۶۷ هزار هکتار آبی و ۷ هزار هکتار دیم بوده است.
تورج نوروزی با بیان اینکه بدلیل خشکسالی در سطح دیم بیش از ۵ هزار هکتار غیر قابل برداشت و مابقی دچار خسارت شدند افزود: برداشت دانه روغنی کلزا از ۲۰ فروردین آغاز شده و در حال حاضر به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ با پیگیریهای وزارت متبوع و سازمان جهاد کشاورزی برای نخستین بار در استان دو کارخانه روغن کشی جهت کشت قراردادی کلزا در سطح ۲۶ هزار هکتار قرارداد منعقد کردند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار داشت: با احتساب خسارات وارده بیش ا ز یکصد و یک هزار تن کلزا از مزارع استان برداشت شده و با توجه به ادامه روند برداش و خرید این محصول در استانهای دیگر پیش بینی میشود که استان خوزستان در تولید و خرید کلزا مقام اول را از آن خود کند.
وی با اشاره به اینکه ۷ کارخانه روغن کشی خرید محصول کلزا را برعهده گرفتند اضافه کرد: عمده ارقام کشت شده در استان هایولا ۵۰، تراپر، OP و ... میباشد.
نوروزی با بیان اینکه کل خرید دانه روغنی کلزای سال گذشته در استان ۶۸ هزار تن بوده است ادامه داد: افزایش ۴۷ درصدی تولید کلزا در سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها علاوه بر تأمین روغن نقش مهمی در خودکفایی کشور در تولید روغن ایفا میکند.
وی به خاصیت تناوبی کلزا در کشت با سایر محصولات از جمله غلات نیز اشاره و تصریح نمود: کلزا یک گیاه با نیاز آبی معمولی میباشد و کشت آن باعث بهبود ساختار خاک میشود و محصولی که پس از کلزا کشت میشود به خصوص غلات از توان و ظرفیت تولید بالاتری برخوردار خواهد بود همچنین به دلیل تفاوت مورفولوژیکی دو گیاه، کنترل علفهای هرز، آفات و بیماریهای خاص بهتر صورت میگیرد.
نوروزی اضافه کرد: خاصیت خوب گیاه کلزا رونق صنعت زنبورداری را نیز به دنیال دارد.
بیشتر بخوانید:پایان برداشت کلزا در ایذه
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با توجه به قیمت تعیین شده و اقتصادی بودن این دانه روغنی پیش بینی میشود در سال زراعی آینده از نظر سطح کشت و تولید رشد قابل توجهی را در استان شاهد باشیم.