دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: پایداری و مانایی درمان معتادان پایین است و ۸۰ درصد کسانی که درمان میشوند، شاید دوباره به اعتیاد برگردند.
وی گفت: توانمندسازی و اشتغال در میان معتادان نیز بهبود یافته است تا بعد از ترک دوباره به آغوش جامعه برگردند.
مومنی با بیان اینکه چهار حوزه مقابله با ورود و عرضه و ترانزیت مواد، پیشگیری و بازدارندگی، حوزه درمان و کاهش آسیبهای اجتماعی و توانمندسازی و اشتغال در معتادان بهبود یافته جزو حوزههای اصلی است، افزود: جمهوری اسلامی ایران با همه ابعاد مبارزه با قاچاق مواد مخدر به صورت صادقانه در همه ابعاد توزیع مواد در داخل و خارج مبارزه میکند.
وی گفت: در سال ۹۹ بالاترین میزان کشفیات مواد مخدر در ایران بود که هم به بنیان مواد مخدر و قاچاقچیان ضربه و اشرار ضربه زدیم و هم شهدای کمتری در این راه تقدیم کردیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حوزه پیشگیری و بازدارندگی نسبت به چهار دهه گذشته مغفول مانده است و اینکه مواد مخدری در دسترس نباشد تا مصرف نشود این درست است، اما کافی نیست و باید دستگاههای پیشگیری به کمک ستاد بیایند و پیشگیری و درمان توامان باشد.
وی افزود: در سال جدید یکی از اولویتها در حوزه درمان کاهش آسیبهای اجتماعی است. تلاش ما این است که مواد مخدر وارد و عرضه نشود و پیشگیری کنیم، اما برای کسانی که دچار این بلیه شده اند درمان صورت گیرد، البته در بحث درمان مانایی آن کم است که از شیوههای جدید استفاده میشود.
مومنی افزود: وظیفه ما بر حسب قانون سیاستگذاری و نظارت است و برای این منطور سند تحول تهیه شده که محور نشست امروز است.