مطالعه محققان شواهدی را نشان میدهد مبنی بر اینکه ویروس کرونا میتواند سلولهای چشم را آلوده کند.
اکنون این مطالعه جدید که توسط محققان دانشکده پزشکی «آیکان» در «مانت ساینای» (ISMMS) انجام شده است، نشان میدهد ویروس کرونا میتواند مستقیما سلولهای چشم را آلوده کند.
محققان در این مطالعه، مدلهایی از سلول بنیادی درون کشتگاهی چشم انسان بزرگسال را بررسی کردند. آنها سلولها را در معرض ویروس کرونا قرار دادند و پس از ۲۴ ساعت به بررسی آنها پرداختند.
آنها به ارزیابی این موضوع پرداختند که آیا ویروس کرونا میتواند هم بافت و هم سلولهای اولیه چشم را آلوده کند یا خیر.
محققان این سلولها را به ویروس کرونا آلوده کردند و سپس به واسطه توالی آر. ان.ای مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها از توالیها نقشه برداری کردند و سپس به مقایسه آنها با سلولهای مبتلا نشده بافتهای انسانی پرداختند. در مرحله بعد، بیان سلولهایی که در معرض ویروس کرونا قرار داشتند، بررسی شد.
نتایج این بررسی نشان داد که ویروس کرونا میتواند سلولهای سطح چشم را آلوده کند. سلولهایی که در معرض ویروس کرونا قرار داشتند، وجود عفونت مرتبط با پروتئینهایی از جمله گیرنده موسوم به ACE ۲ و آنزیم TMPRSS ۲ را نشان دادند که امکان ورود ویروس را فراهم میکند.
بررسیها نشان داد IFNβ، پروتئینی که ویژگیهای ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد، با قرار گرفتن در معرض ویروس سرکوب میشود. محققان متوجه شدند که سلولهای سطح چشم در برابر عفونت، آسیب پذیر هستند، اما آسیب پذیری قرنیه مرکزی، کمتر است.
یافتههای این مطالعه، تاثیری فوری بر اقدامات پیشگیرانهای خواهند داشت که برای کمک به کاهش شیوع کووید-۱۹ صورت میگیرند. همچنین این یافتهها از دستورالعملهایی پشتیبانی میکنند که برای محافظت از چشم ارائه میشوند.