مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین از راه اندازی نخستین مرکز رشد فرهنگ و هنر کشور برای حمایت از کسب و کارهای اینترنتی فرهنگی و هنری، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، اسماعیلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در برنامه گفت و گوی
اسماعیلی تصریح کرد: ۴۶.۷ درصد از شهروندان استان قزوین کتاب مطالعه میکنند و متوسط مطالعه کتاب ۱.۴ ساعت در هفته و ۲۴.۳ دقیقه در روز است.
وی افزود: متوسط خرید کتاب در استان قزوین ۲.۳۴ جلد کتاب در سال است.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین ۲۵.۶ از مردم استان مجله و روزنامه میخوانند که ۴۸.۵ درصد به صورت الکترونیک مطالعه میکنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان اینکه متأسفانه سرانه مطالعه و زیرساختهای کتاب و کتابخوانی در استان قزوین مناسب نیست، گفت: سرانه استاندارد کتابخانه در دنیا به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک کتابخانه است، اما در استان قزوین به ازای هر ۲۰ هزار نفر یک کتابخانه وجود دارد.
وی افزود: در استان قزوین ۱۲۰ کتابخانه نیاز داریم که تنها ۶۰ کتابخانه وجود دارد که از این تعداد ۳۷ کتابخانه در اختیار نهادهای دولتی است و ۲۳ کتابخانه نیز از سوی نهادهای فرهنگی مدیریت میشوند.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، در سال ۱۴۰۰ ساخت ۵ کتابخانه عمومی در شهرهای نرجه، بیدستان، شریفیه، سگزآباد و بوئین زهرا در دست اقدام است که ۴ هزار متر مربع به فضای کتابخانهای اضافه میکند.
وی افزود: چندین سال است که احداث کتابخانه مرکزی استان قزوین ابتر مانده است که امیدواریم این پروژه با جذب اعتبارات دولتی و همکاری بخش خصوصی راه اندازی شود.
وی افزود: فضای مجازی رقیب قدرتمند کتاب است و متأسفانه بسیاری از کالاهای فرهنگی به دلیل مسائل اقتصادی از اولویت سید خانوارها خارج شده است.
اسماعیلی با بیان اینکه با شیوع کرونا مصرف اینترنت و حضور در فضای مجازی سه برابر افزایش پیدا کرده است، گفت: باید برنامه ریزیهای دقیقی در زمینه تولید محتوای مناسب در فضای مجازی و همچنین آموزش ارتقای سواد رسانهای و مجازی صورت گیرد.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، تولید محتوا، مسائل ایجابی و آگاهی بخشی به مردم در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته و در استان قزوین نیز برنامه تحول فضای مجازی تدوین شده و در زمینه تولید محتوا و ارتقای سواد مجازی، برنامههایی در دست اقدام است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، رسانهها به ویژه رسانه ملی را یکی از عوامل مهم جامعه پذیری در توسعه و رشد فرهنگی دانست و افزود: خلاقیت و نوآوری در ارائه محتوای فرهنگی شامل فیلم و سریال و... اثر بالایی بر مخاطبان دارد و باید میان مردم و رسانه، اعتمادسازی صورت گیرد.
وی افزود: شبکههای اجتماعی در یکسان سازی نگرشهای اجتماعی و یکسان سازی الگوها، عادی نگاری بزهکاری، شکل دهی نگرشها و ایجاد تشکیک در عقاید مردم بسیار میتوانند اثرگذار باشند، اما در عین حال میتوان از شبکههای اجتماعی به صورت مطلوب استفاده کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین خاطرنشان کرد: در شبکههای اجتماعی به موضوع سن مخاطب اصلاً توجهی نمیشود و حضور فلهای مردم در این فضا اثر نامطلوب و منفی بر روی اقشار مختلف دارد و باید جامعه هدف در زمینه تولید محتوا در فضای مجازی در نظر گرفته شود و مردم نیز باید از حق و حقوقشان در فضای مجازی به صورت کامل مطلع باشند.
وی افزود: قانونمند کردن شبکههای اجتماعی یکی از موارد بسیار مهم است و باید دستگاههای متولی باید در این زمینه به صورت جدی وارد شوند تا اگر مردم دچار ضرر و زیان شدند بتوانند از حق و حقوقشان به خوبی دفاع کنند.
اسماعیلی تأکید کرد: فعالان فضای مجازی باید از ساترا و همچنین دستگاههای متولی مجوز تولید محتوا در فضای مجازی دریافت کنند چرا که بسیاری از فعالان فضای مجازی به صورت غیرقانونی فعالیت میکنند که با همکاری پلیس فتا باید این فضا کنترل شود.
وی افزود: در حال حاضر وی او دیها و همچنین شبکههای اجتماعی داخلی محتوای مناسبی برای مردم تولید و منتشر میکنند.
اسماعیلی به موضوع فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در استان اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی در استان قزوین، شورای فضای مجازی استان قزوین تشکیل شده است و از سال گذشته جلسات این شورا به صورت مستمر برگزار میشود و برنامه تحول فضای مجازی استان تدوین شده است.
وی افزود: در جشنواره رسانههای دیجیتال رضوی، بالغ بر ۱۳ هزار محتوای فاخر تولید شد که جریان فرهنگی بسیار خوبی را به وجود آورد.
اسماعیلی تصریح کرد: راه اندازی مرکز رشد فرهنگ و هنر در استان قزوین با همکاری پارک علم و فناوری، در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم برای اولین بار در کشور مرکزی برای حمایت از کسب و کارهای اینترنتی در زمینه فرهنگ و هنر راه اندازی کنیم و امیدواریم امسال این مرکز در استان راه اندازی شود.
وی افزود: جشنواره خلوت گزیدگان در زمینه دین، قرآن و عترت در استان قزوین برگزار شد که با استقبال خوب علاقمندان در این حوزه ها، مواجه شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به راه اندازی مرکز رشد فرهنگ و هنر در استان گفت: سال گذشته بر اساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان قزوین، شورای قرآنی استان احیا شد تا بتوانیم هم افزایی فرهنگی میان دستگاههای فرهنگی در زمینه قرآن و عترت ایجاد کنیم.
وی افزود: از سال گذشته حمایت از روستاهای قرآنی در استان قزوین در دستور کار قرار گرفت و اطلس قرآنی استان نیز با همکاری دستگاههای فرهنگی استان در حال تدوین است.
اسماعیلی به جشنواره فیلم یادگار نیز اشاره کرد و گفت: ابزار هنری و رسانهای بهترین شیوه برای معرفی هر چه بیشتر میراث فرهنگی کشور به ویژه استان قزوین است و بر همین اساس، جشنواره فیلم یادگار از ۲۶ اردیبهشت در استان قزوین آغاز شده و تا ۳۰ اردیبهشت ادامه دارد.
وی افزود: ۵۱۰ اثر از هنرمندان ۲۸ استان کشور دریافت شده و ۸۶ اثر برگزیده نیز در حال اکران عمومی در فضای مجازی است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت و در آئین اختتامیه جشنواره یادگار از نفرات برگزیده در سه رشته «مسابقه سینمای مستند ایران»، «میراث فرهنگی قزوین» و «میراث فرهنگی ناملموس» قدردانی خواهد شد.