به دلیل کاهش ۵۴ درصدی بارندگی در سال زراعی جاری و نفوذ خشکسالی، اراضی زیر کشت برنج در استان خراسان شمالی به یک سوم سنوات گذشته کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی؛ سرپرست مدیریت امور زراعت جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: به دلیل
پژمان شهابی افزود: در سالهای گذشته ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زراعی زیر کشت برنج قرارمی گرفت که در سال زراعی جاری سطح زیر کشت این محصول آب بر به ۷۵۰ هکتار کاهش یافت.
وی همچنین گفت: در سال زراعی جاری کشت برنج صرفا در روستاهای شیرین دره و محمد آباد شهرستان مانه و سملقان در غرب استان خراسان شمالی که در پایین دست سد شیرین دره واقع شدند و از لحاظ تامین آب برای کشت برنج مشکل کمتری دارند، انجام میشود.
لوبیا جایگزین کشت برنج
سرپرست مدیریت امور زراعت جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه کشاورزان لوبیا قرمز را جایگزین برنج کنند گفت: این محصول در صورت کشت اصولی در هر هکتار چهار تن محصول میدهد که بازدهی بیشتری از لحاظ اقتصادی و تولیدی برای کشاورزان خواهد داشت.
شهابی افزود:کشت لوبیا علاوه بر هزینه پایین و درآمد بیشتر برای کشاورزان، از لحاظ نگهداشت خاک نیز ساختمان آن را حفظ خواهد کرد و برای سنوات آینده کشت محصول را آسانتر میکند.
کشت برنج در ۳۰ روستا و در ۸۰۰ قطعه زمین به عنوان کشت دوم انجام میشود و بیشترین میزان کشت این محصول در شهرستان مانه و سملقان انجام میشود که ارقان این محصول سدری دم سیاه، سنگ طارم، طارم هاشمی و طارم دم سیاه است.