در روزهای ماه شوال خواندن سورههایی مانند سوره حمد، آیت الکرسی و سوره توحید بسیار مورد سفارش قرار گرفته است و در روایت آمده که هرکس ادعیه و نماز سفارش در ماه شوال را بخواند، خداوند در برابر هر رکعت ثوابهای بسیار زیادی را در کارنامه اعمال آن فرد درج میکند.
به گزارش وب گردي خبرگزاري صدا وسيما ؛ شوال یا شَوّال المُکَرَّم دهمین ماه از ماههای قمری در گاهشماری اسلامی است. اولین روز این ماه عید فطر است.
شوال به معنای بار برداشتن به قصد رفتن به جایی است. از آنجا که در هنگام نامگذاری ماههای قمری، این ماه در فصل سیر و شکار رفتن عربها قرار گرفت، شوال نامگذاری شد.
مطابق با گفته اهل لغت، عرب هنگامی که شتر شیرش بسیار کم شده باشد یا خشکیده باشد میگوید: شَوَّلَت الإبِلُ. همچنین هنگامی که شکم شتر به پشتش بچسبد. پیامبر اکرم(ص) در حدیثی وجه نامگذاری ماه رمضان را این میدانند که گناهان مؤمنین در آن میسوزد (رَمَضَ: سوخت) و ماه شوال ماهی که گناهان آنها و تبعاتش برطرف شده است و هیچ گناهی باقی نمانده است (شالَت فیه ذنوبُهم)
ماه شوال بسیار مبارک است چرا که این ماه با عید بزرگی همچون عید سعید فطر آغاز میشود و این مناسبت خود به تنهایی، منشاء خیر و برکت بسیاری است.
برخی از روزهای ماه شوال اعمال مربوط به خود را دارد که خواندن تعدادی از نمازها و دعاها از جمله این اعمال است. در روزهای ماه شوال خواندن سورههایی مانند سوره حمد، آیت الکرسی و سوره توحید بسیار مورد سفارش قرار گرفته است و در روایت آمده که هرکس ادعیه و نماز سفارش در ماه شوال را بخواند، خداوند در برابر هر رکعت ثوابهای بسیار زیادی را در کارنامه اعمال آن فرد درج میکند.
همانگونه که خواندن قرآن کریم در ماه مبارک رمضان ثواب بسیار زیادی دارد، اگر مؤمنان سعی کنند تلاوت کتاب الله مجید را همچون یک عادت پسندیده با خود به همراه داشته باشند، فضیلت بسیاری نصیبشان میشود از این رو بهتر است در ماه شوال نیز همچون ماه روزهداری، قرآن کریم را همواره تلاوت کنیم.
همچنین خواندن زیارت امام حسین (ع) و زیارت عاشورا در ماه شوال از ثواب بسیار زیادی برخوردار است.