نیویورک که تا مدتها به عنوان امنترین و مطمئنترین کلانشهر جهان معروف بود، در سالهای اخیر با افزایش نگران کننده جرم و جنایت روبرو شده و مقابله با این معضل خطرناک اکنون به یکی از چالشهای محوری کارزار تبلیغاتی انتخابات شهرداری نیویورک تبدیل شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، در سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ نیویورک به عنوان اولین کلانشهر بزرگ آمریکا با یک بحران بودجه جدی روبرو شد و تحت تاثیر این بحران جرم و جنایت به شدت در این شهر افزایش یافت، اما از سالهای ۱۹۹۰ میزان جرم و جنایت در این شهر در روندی نزولی قرار گرفت به طوری که تا مدتها از نیویورک به عنوان امنترین کلانشهر جهان شهرت داشت.
با این حال از اوایل تابستان سال ۲۰۲۰ بار دیگر نرخ جرم و جنایت در این شهر رو به افزایش گذاشت. در ابتدا به نظر میرسید که این معضل پدیدهای موقتی است که تحت تاثیر همه گیری کرونا، مشکلات و محدودیتهای این بحران بهداشتی و همچنین جنبش اعتراض آمیزی که پس از کشته شدن جرج فلوید بر ضد خشونتهای پلیس به وجود آمده است و خیلی زود از شدت آن کاسته خواهد شد با این حال پس از گذشت ماهها از شدت و حدت این معضل کم نشده و دیگر نمیتوان آن را پدیدهای فرعی و موقتی دانست.
جان فاف استاد حقوق کیفری دانشگاه فوردهام میگوید:" خشونت در نیویورک آشکارا در حال افزایش است و بیم آن میرود که رشد ملموس این پدیده که سال گذشته شروع شد امسال نیز ادامه پیدا کند. وضعیت ناپایدار و مبهم اقتصادی و فشارهای روانی ناشی از مشکلات اقتصادی به تشدید و گسترش خشونت در شهر کمک کرده و به آن حالتی دایمی داده است.
خروج تدریجی از بحران بهداشتی کرونا و کاهش بیکاری نیز چندان در بهبود اوضاع تاثیر نداشته و آمار و ارقام از کاهش خشونتها حکایت نمیکند.
طبق آمار و ارقام رسمی که مقامات نیویورک منتشر کرده اند از اول ژانویه تا نهم مه امسال ۵۰۵ نفر بر اثر تیراندازی در این شهر کشته یا زخمی شده اند در حالی که این رقم در همین مدت در سال ۲۰۲۰ فقط ۲۷۵ نفر بود.
آمار رسمی از کاهش خشونت در مترو نیویورک حکایت دارد، اما به گفته کارشناسان این آمار فریبنده است چرا که همه گیری کرونا موجب کاهش استفاده از مترو شده است.
هشتم ماه مه تیراندازی در میدان تایمز نیویورک در روز روشن که منجر به زخمی شدن دو زن و یک کودک شد، ضرورت مقابله با خشونت را به یکی از موضوعات محوری تبلیغات انتخابات شهرداری نیویورک که قرار است نوامبر آینده برگزار شود، تبدیل کرد.
از میان نامزدهای اصلی سمت شهرداری نیویورک میتوان به اندرو یانگ نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری، اریک آدامز رئیس بروکلین و افسر سابق پلیس و همچنین ریموند مک گیر بانکدار پیشین وال استریت اشاره کرد.
این سه نفر هر کدام قول داده اند که در صورت رسیدن به مقام شهرداری نیویورک، برای بهبود امنیت شهر و مقابله با خشونتهای فزاینده تدابیر موثری به اجرا گذارند.