شبکه موزههای دانشگاهی ایران و جهان شکل میگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نخستین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی با حضور شهردار تهران و معاون میراث فرهنگی و رییس دانشگاه تهران افتتاح شد.
آقای دکتر محمود نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران در این همایش موزههای دانشگاهی را بخشی از فرایند آموزش دانست و گفت: موزهها پژوهشهای ما را کاربردیتر ملموستر و عملیتر میکند.
وی افزود: باید با مدیریت دانش آنرا مکتوب و در شبکه آنرا به اشتراک بگذاریم تا همه از آن استفاده کنند.
رییس دانشگاه تهران موزه را زبان جدید برای گفتمان جدید دانست و گفت: در نظر داریم اتحادیه دانشگاههای موزه دانشگاهی را ثبت کنیم و از ظرفیتهای بین المللی این موزهها بهره ببریم.
طرح ساخت موزه علم که قرار است با کمک یکی از خیرین کشور احداث شود از دیگر خبرهایی بود که دکتر نیلی احمد آبادی در حضور شهردار تهران ارایه و ابراز امیدواری کرد هر چه سریعتر به سرانجام برسد.
آقای دکتر پیروز حناچی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و شهردار تهران نیز در این همایش گفت: موزههای دانشگاهی سرمایههای شهر هستند و ما از سرمایههای شهر حمایت میکنیم.
وی با اشاره به گره خوردن سرنوشت دانشگاه تهران با موضوع میراث فرهنگی افزود: تصمیمات خوب و به موقع موجب برکات فراوان میشود و ما برای بهره مندی شهروندان و دانشگاه از تصمیمات خوب در حوزه فرهنگ و شهر استقبال میکنیم.
در این همایش پیامهای تصویری دکتر اندرو سیمپسون، معاون محترم کمیته جهانی یومک و دکتر مارتا لورنسو، رئیس محترم کمیته جهانی یومک پخش شد که هریک با قدردانی از تاریخ غنی جامعه حرفهای و موزههای دانشگاهی ایران آنرا پدیدهای بین المللی خواندند که میتواند موجب میراث دانشگاهی شود.
آقای محمد حسن طالبیان معاون میراث سازمان میراث در این همایش گفت: ده هزار سال سابقه استقرار در ایران داریم و با شعار موزههای آینده بازآفرینی حیات دوباره موزهها در دوران کرونایی و توسعه فرهنگی جامعه، هفته میراث فرهنگی امسال را برگزار میکنیم.
در این همایش بیش از بیست مقاله ارائه میشود.