حدود دو هزار هکتار از مزارع شهرستان مهاباد امسال به کشت چغندرقند اختصاص یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد گفت: امسال یکهزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت بهاره چغندرقند اختصاص یافته است که درمقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهشی نشان نمی دهد.
جعفر علیزاده افزود: باتوجه به وضعیت بارندگی و کمبود منابع آبی، علیرغم توصیه ها و برنامه های اصلاح الگوی کشت، امسال سطح زیر کشت این محصول در مقایسه با سال قبل کاهش نیافته است.
علیزاده، با بیان اینکه از هرهکتار بین ۵۵ تا ۶۰ تن محصول برداشت میشود، گفت: طبق پیشبینی های انجام شده امسال حدود ۱۰۰ هزارتن چغندرقند در این شهرستان تولید و برداشت خواهد شد.
وی تصریح کرد: پیش بینی شده است امسال ۱۷ هکتار از اراضی این شهرستان هم به کشت نشایی چغندر اختصاص یابد که این نوع کشت از اوایل خردادماه آغاز خواهد شد.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد، با بیان اینکه کشت چغندرقند به صورت نشایی برای سومین سال پیاپی در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان انجام خواهد شد،افزود: در این طرح، ریشه های چغندرقند که به صورت گلدانی است با استفاده از یک دستگاه مخصوص در اراضی زراعی کشت می شود.
علیزاده، درخصوص مزایای کشت نشایی چغندر گفت: در این شیوه کشت، تعداد دفعات آبیاری به پنج تا شش نوبت کاهش یافته است که به صرفه جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب منجر می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به وضعیت مطلوب مزارع چغندر قند این شهرستان، برداشت این محصول از نیمه دوم شهریورماه و بستگی به وضعیت آب و هوایی منطقه آغاز می شود.