برگزیدگان جشنواره قرن بهره مندی از جوایز مادی و معنوی بهرهمند و به جامعه بزرگ یونسکو معرفی میشوند.
وی افزود: از این تعداد طرح ۲۱ ایده به نمونه محصول اولیه رسیده اند و البته تعدادی نیز به مرحله کسب و کار رسیده اند.
آقای غلامی تأکید کرد: این بنیاد در ۴ دوره قبلی و در دوره پنجم تنها حامی این جشنواره بوده و صاحب امتیاز معنوی این جشنواره است. این بنیاد نخستین خیریه حامی سرمایههای فکری است و امیدواریم این حرکت ارزشمند اغازگر نهضت جدیدی برای ورود خیرین جهت حمایت از سرمایههای فکری کشور باشد.
در ادامه آقای مهندس جمیلی رئیس بنیاد خیریه نیکوکاری جمیلی و رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره قرن نیز گفت: جشنواره قرن نماد همکاری میان علم و ثروت است. حامیان معنوی این جشنواره مراکز علمی و دانشگاهی و اساتید برجستهای هستند که به صورت داوطلبانه از این جشنواره حمایت میکنند و این بسیار لذتبخش است.
وی در خصوص نحوه برگزاری این جشنواره تأکید کرد: ما آمادگی برگزاری جشنواره را در آذر امسال به صورت حضوری، نیمه حضوری و مجازی پیش بینی شده است. بخش اعظمی از جشنواره پیش رو با توجه به همه گیری کرونا ویروس به حوزه علوم پایه اختصاص دارد.
آقای جمیلی با اشاره به افزوده شدن بخش هوش مصنوعی این جشنواره گفت: هدف ما تنها برگزاری جشنواره نیست، بلکه اثرگذاری ملموس در حوزه علم و دانش است. ما تلاش میکنیم فرصتی مناسب برای دانشمندان و متخصصین جهت دیده شدن فراهم کنیم. در طول زمان ثبت نام از هر ایده پردازی پشتیبانی خواهد شد و نحوه داوری در دو حوزه کسب و کار و ایده پردازی نیز به صورت شفاف به اطلاع ایده پردازان خواهد رسید.
آقای جمیلی مبنای جشنواره حمایت از اندیشمندان و دانشمندان جوان همکاریهای بین المللی دانست و افزود: طی تفاهمنامهای که با سازمان جهانی یونسکو به امضا رسیده، برندگان در جامعه بزرگ یونسکو معرفی خواهند شد.
وی ضمن تأکید بر تقویت باشگاه ایده پردازان گفت: جشنواره تنها یک اسم نیست، بلکه به منزله حرکت علم و تحت حمایت قراردادن طرحهای مناسب و تحول آفرین است. ما بنا داریم از مرحله نام نویسی تا اعلام نتایج استارت اپ ویکند برگزار کنیم و ارتباط بین شرکت کنندگان را با اساتید و طلایه داران ایجاد میکنیم تا بر غنای علمی جشنواره افزوده شود.
آقای جمیلی با تأکید بر لزوم تبدیل ایدههای فردی به تیمی حمایت از طرحهایی که فرصت حضور در جمع برگزیدگان را ندارند وعده داد و گفت: حمایتهای مبسوطی از آنها منوط به تلاش و پشتکار ایشان در قالب باشگاه ایده پردازان خواهد شد. حتی کسانی که سالهای قبل شرکت کرده اند و تصور میکنند ایده پختهتر شده حتما در این دوره شرکت کنند.
دکتر مشفق دبیر پنجمین جشنواره قرن رخدادهایی همچون جشنواره پیش رو را فرصتی برای تبدیل شکوفههای آگاهی و دانش به مرحله ثمردهی دانست و گفت: ما در پی ایجاد بستری هستیم تا تفکرات و ایدههای ناب حمایتهای لازم به عمل آید.
وی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت اعضای هیأت علمی دانشگاهها و نخبگان در عرصه داوریها تأکید کرد: تلاش میکنیم داوریهای ما پاسخگو و شفاف باشد تا همه بدانند ایدهها در چه مرحلهای قرار دارد و براساس چه مختصاتی داوری شده اند.
آقای مشفق افزود: شرکت کنندگان برای ارائه ایدههای خود و آنچه در ذهن دارند تا به جشنواره ارائه دهند، نهراسند. هر ایدهای که حتی گامی کوچک در مسیر پیشرفت محسوب شود قابل تقدیر است.
دبیر پنجمین جشنواره قرن با بیان اینکه این جشنواره در دو بخش کسب و کار و ایده پردازی برگزار میشود افزود: جرقهها و ایدهها مراقبت میخواهد تا بارور شوند و به مرحله ثمردهی برسند رسیدن به این مهم تنها به تفکرات ایده دهنده منحصر نمیشود بلکه نیاز به سرمایه گذاری و ارتباط و همکاری با ارگانها است و ما بنا داریم از ایدههایی که به کسب وکار میرسند حمایتهای لازم را صورت دهیم.
دکتر مشفق با تشریح مکانیزم حضور افراد در جشنواره افزود: علاقهمندان با مراجعه به پرتال جشنواره میتوانند ایدههای خود را اپلود کنند. در گام بعدی پس از جمع اوری ایدهها تقسیم بندی لازم در دوبخش ایده پردازی و کسب و کار صورت میگیرد. ما برای بخشهای مختلف هیأت داوران متشکل از استادان برجسته در نظر گرفته ایم. در گروههای تخصصی هریک از طرحها به داوران متخصص ارجاع داده شده و نظرات آنها در کمیته اصلی داوران تجمیع میشود تا نقاط قوت و ضعف آنها مورد بررسی قرار گیرد سرانجام نیز کمیته داوران براساس امیتاز دهی طرحها را انتخاب میکنند.
در ادامه آقای کمرهای رئیس جشنواره قرن گفت: برای نخستین بار بنیاد خیریه نیکوکاری جمیلی به عنوان یک بخش خصوصی وارد حوزه حمایت از پژوهش و پژوهشگر شده که قابل تقدیر است. جوانان متخصص سرمایههای آینده کشور هستند و باید در کشور خودشان استعدادهایشان شکوفا شود.
وی از حرکت تدریجی این جشنواره برای حضور قدرتمندانه در عرصه بین المللی خبر داد و گفت: بخشی از این حرکت با امضای تفاهمنامه با یونسکو در جشنواره پیش رو محقق خواهد شد تا در لیست جشنوارههای سازمان جهانی یونسکو قرار گیرد.
آقای کمرهای از پرداخت محوری به موضوع کرونا در جشنواره قرن خبر داد و گفت: با توجه به حمایتهای گسترده مراکز علمی و دانشگاهی جایگاه این جشنواره بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و پیشنهاد همکاری و کار نیز از سوی مراکز صنعتی و علمی برای برگزیدگان فراهم خواهد شد.
وی در پایان از پرداخت یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به برگزیدگان دو بخش ایدهها و کسب و کارهای علوم پایه خبر داد و گفت: متخصصین و علاقه مندان میتوانند در زمان ثبت نام محرمانه ماندن طرحهای خود را برگزینند و آن را تضمین شده بدانند و مطمئن باشند این ایده به جز داوری از سوی متخصصین امین در هیچ جای دیگر مطرح نخواهد شد.
در ادامه خانم دکتر شادی جمیلی رئیس دبیرخانه این جشنواره روز شنبه یکم خرداد را زمان اغاز دریافت ایدهها از سوی دبیرخانه دانست و گفت: علاقهمندان داخل و خارج از کشور با شماره گذرنامه و یا کد ملی میتوانند تا مهر ۱۴۰۰ از طریق مراجعه به پرتال جشنواره قرن ثبت نام کنند. زمان برگزاری جشنواره نیز ۹ آذر ۱۴۰۰ خواهد بود.
وی با بیان اینکه تمام لیست برگزیدگان علمی و نهایی چهار دوره قبلی جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در سایت جشنواره موجود است از انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه ازاد اسلامی خبر داد و افزود: از مسؤولین دانشگاه آزاد اسلامی تشکر میکنم که بستر همکاری را فراهم کردند.