سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه: به دلیل پرآبخواه بودن محصول پیاز و با هدف مدیریت منابع آب و جایگزینی با محصولات کم آبخواه، سطح زیرکشت این محصول ۱۰ درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، علی محمد هوشمند، افزود: در سال زراعی جاری در ۲۰۰ هکتار از اراضی ابرکوه کاشت بهاره پیاز با مشارکت حدود ۴۰۰ خانوار بهره بردار بخش کشاورزی انجام شده است.
وی بابیان اینکه این محصول اواخر مهر ماه برداشت میشود، اظهار کرد: با توجه به خاک مرغوب منطقه اردی بخش بهمن، آبدهی، تغذیه کود مغذی، محلول پاشی و استفاده از آموزشهای کارشناسان ترویج، متوسط تولید این محصول در هر هکتار در ابرکوه ۸۰ تن است که در برخی از مزارع تا ۱۵۰ تن نیز میرسد.
وی از ابرکوه به عنوان تولید کننده عمده محصول پیاز استان یزد یاد کرد و گفت: انتظار از کشاورزان صرفه جویی در مصرف آب در کشت آینده (پاییزه) و استفاده از روش آبیاری تیپ (نواری) برای کاهش میزان مصرف آب برای کشت محصول پیاز است.
به گفته وی بخش عمده پیاز شهرستان ابرکوه پس از برداشت در استان یزد مصرف و مقداری هم در بازار استانهای مجاور عرضه میشود.
هوشمند خاطرنشان کرد: به دلیل افت سطح آبهای زیرزمینی و تداوم ۲۳ سال پدیده خشکسالی، کاشت گیاهان کم آبخواه با ارزش افزوده بالا شامل محصولات گلخانهای، پسته، زعفران و گیاهان دارویی با استفاده از آبیاری نوین به کشاورزان توصیه میشود، زیرا اجرای این سیستم آبیاری، راندمان را از ۳۵ تا ۸۵ درصد افزایش میدهد.
سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در شهرستان ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود و در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در سال تولید میشود.
ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.
مرکز شهرستان ابرکوه ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.